Un baschetbalist nu a fost selecţionat în "naţionala" Turciei pentru că a susţinut manifestaţiile antiguvernamentale: "Mi s-a spus că statul nu mă doreşte"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cenk Akyol FOTO AFP
Cenk Akyol FOTO AFP

Baschetbalistul turc Cenk Akyol nu a fost selecţionat în naţionala ţării sale deoarece a susţinut manifestaţiile antiguvernamentale din mai şi iunie, notează luni, presa din Turcia, informaţie negată de autorităţile sportive.

Potrivit jurnalelor Radikal şi Vatan, sportivul în vârstă de 26 de ani, legitimat la Galatasaray, nu a fost inclus în lotul Turciei, deşi până în prezent se număra printre titulari.

Akyol a refuzat să se exprime pentru postul privat de televiziune NTV, considerat apropiat guvernului. "Mi s-a spus că statul nu mă doreşte", a afirmat el, conform altor instituţii mass-media.

Preşedintele Federaţiei Turce de Baschet, Turgay Demirel, a exclus varianta motivelor politice aflate la baza neselecţionării, subliniind că s-au avut în vedere performanţele sportive ale jucătorului. "Nu are rost să ne implicăm într-o polemică în legătură cu această chestiune", a spus Demirel.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite