UEFA a decis soarta meciurilor Israelului din preliminariile Euro 2024

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După declanșarea războiului dintre Hamas și Israel, UEFA analizat cererea Federației de la Tel Aviv și a reprogramat partidele cu Elveția, Estonia și Germania din rațiuni de securitate, scrie UEFA.

EURO 2024 - UEFA FOTO: Shutterstock
EURO 2024 - UEFA FOTO: Shutterstock

Războiul din Israel, declanșat sâmbătă și care a făcut sute de victime și mii de răniți, a ridicat preocupări și la nivelul UEFA, pentru că naționala lui Alon Hazan urma să joace pe 12 și 15 octombrie două meciuri din preliminariile Euro 2024, cu Elveția, la Tel Aviv și cu Kosovo, la Pristina.

Meciurile amânate:

12 octombrie: Israel – Elveţia, preliminarii Euro 2024

12 octombrie: Israel – Estonia, UEFA Euro U-21 2025

17 octombrie: Israel – Germania, UEFA Euro U-21 2025

Este extrem de probabil ca meciul Israel – România, programat pe 18 noiembrie, nu se va mai juca la Ierusalim, cum se stabilise inițial, ci pe teren neutru. Nu s-a luat încă o decizie legată de partida Kosovo - Israel, meci programat la Priștina pentru 15 octombrie.

Oficialii UEFA analizează condițiile în care s-ar putea desfășura partida România – Israel, de pe 18 noiembrie, planificat să se desfășoare la Ierusalim, înplutește incertitudinea.

Presa israeliană a dezvăluit că Moshe Zuares, președintele federației, a cerut oficialilor UEFA ca ambele meciuri, cu Elveția și Kosovo, să nu se joace săptămâna viitoare, pentru că echipa națională nu poate să se antreneze sau deplaseze în străinătate fără acordul forțelor de securitate.

UEFA va ține cont de cererea făcută de federația israeliană și probabil va decide amânarea meciurilor Israel - Elveția, și Kosovo - Israel pentru altă dată. Există posibilitatea ca Israelul să nu mai găzduiască pe parcursul anului niciun meci internațional.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite