Trei se luptă pentru un singur titlu. Cine va câştiga trofeul „Fotbalistul European al Anului”?

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Iniesta, Messi sau C. Ronaldo, cine va câştiga trofeul "Fotbalistul European al Anului"? FOTO BBC
Iniesta, Messi sau C. Ronaldo, cine va câştiga trofeul "Fotbalistul European al Anului"? FOTO BBC

Cu prilejul tragerii la sorţi a grupelor Ligii Campionilor, eveniment care va avea loc joi la Monaco, va fi decernat de UEFA şi trofeul „Fotbalistul European al Anului”. Leo Messi, Cristiano Ronaldo şi Andres Iniesta se luptă pentru mult râvnitul premiu, care desemnează cel mai bun fotbalist de pe bătrânul continent în sezonul trecut.

Desemnarea câştigătorului se va face prin votul mai multor jurnalişti originari din cele 53 de naţiuni afiliate la UEFA. Potrivit jurnaliştilor de la CNN, Leo Messi este favorit pentru a fi desemnat cel mai bun fotbalist al Europei, dar nici Cristiano Ronaldo nu este de neglijat, ultimele sale evoluţii în tricoul Realului putând conta foarte mult pentru decernarea premiului.

Aceeiaşi jurnalişti americani pledează pentru acordarea trofeului lui Ronaldo. Deşi recunosc superioritatea lui Messi, care a marcat 73 de goluri în cele 60 de partide disputate sezonul trecut, ziariştii aduc în prim plan argumentul câştigării de trofee de către cei doi rivali, Messi şi Ronaldo. Astfel, argentianul a câştigat doar Cupa Regelui cu Barcelona, pe când portughezul a câştigat cu Real Madrid campionatul Spaniei.
Avantajele lui Ronaldo în faţa lui Messi nu se opresc aici, CR7 fiind golgeterul lui Real Madrid cu 60 de goluri în 55 de partide şi reuşind să se califice cu naţionala Portugaliei în semifinalele Euro 2012.
Pe lângă cei doi, americanii nu îl omit nici pe Andres Iniesta, care, potrivit lor, dacă ar fi marcat vreun gol pentru Spania în finala CE 2012, aşa cum a făcut în finala CM 2010, ar fi avut şanse mult mai mari pentru adjudecarea trofului „Fotbalistul European al Anului”.    

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite