Tragere la sorţi Wimbledon 2018: traseu plin de provocări pentru Simona Halep. Posibil duel cu Maria Şarapova sau cu Petra Kvitova în sferturi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cele opt jucătoare din România prezente pe tabloul principal la Wimbledon şi-au aflat adversarele din primul tur şi traseul ulterior la cel de-al treilea Grand Slam al anului (2-15 iulie).

Simona Halep va începe la Wimbledon cu un meci împotriva japonezei Kurumi Nara, locul 101 mondial. A mai fost o singură întâlnire directă, tranşată de Halep la Indian Wells 2014: 6-2, 6-2. 

Dacă se califică în turul al doilea, Simona va juca împotriva unei sportive din China, Zheng Saisai sau Wang Qiang, iar în turul al treilea e posibil un duel cu Ana Bogdan sau cu Pavlyuchenkova.

În optimi, Halep ar putea să dea din nou peste Johanna Konta, cea care a eliminat-o anul trecut în sferturile de finală de la Wimbledon. 

În sferturi, Simona Halep s-ar putea întâlni cu Petra Kvitova sau cu Maria Şarapova. La pariuri, tenismena din Cehia este cotată cu prima şansă la câştigarea trofeului, date fiind evoluţiile ei excelente pe iarbă. Kvitova a câştigat de două ori Wimbledonul. 

Când va juca Simona Halep primul meci de la Wimbledon

Imagine indisponibilă

Traseul Simonei Halep la Wimbledon

Turul unu: Kurumi Nara (101 WTA). 

Turul al doilea: Zheng Saisai (125 WTA) sau Wang Qiang (locul 69)

Posibile adversare

Turul al treilea: Ana Bogdan, Anastasia Pavlyucvhekova

Optimi: Elise Mertens, Johanna Konta, Alize Cornet

Sferturi: Petra Kvitova, Maria Şarapova, Jelena Ostapenko

Semifinale: Garbine Muguruza, Angelique Kerber, Caroline Garcia

FInală: Caroline Wozniacki, Serena Williams, Elina Svitolina, Karolina Pliskova, Sloane Stephens

Serena e pe jumătatea cealaltă

Serena Williams, care a fost desemnată a 25-a favorită a Wimbledonului, deschide împotriva Arantxei Rus, din Olanda. Ea ar putea juca împotriva Elinei Svitolina în turul al treilea. Dacă ajunge în sferturi, americanca s-ar putea întâlni cu prietena sa Caroline Wozniacki, favorită doi. Aflată pe jumătatea inferioară de tablou, Serena poate apărea în calea Simonei Halep doar în finală. 

Tabloul complet

Cu cine joacă celelalte românce

Mihaela Buzărnescu - Aryna Sabalenka (45 WTA)

Irina Begu - Katie Swan (207 WTA)

Monica Niculescu - Naomi Osaka (18 WTA)

Elena Ruse - Agnieszka Radwanska (31 WTA)

Ana Bogdan - Lara Arruabarrena (77 WTA)

Alexandra Dulgheru - Krystina Pliskova (78 WTA)

Sorana Cîrstea - Magdalena Rybarikova (19 WTA).

Dacă trec de primul meci, Irina Begu şi Mihaela Buzărnescu se vor întâlni în turul al doilea

Pe tabloul masculin, dacă favoriţii îşi respectă statutul, vom avea sferturile de finală:Federer - Anderson, Cilici - Dimitrov, Thiem - Zverev, Nadal - del Potro. 

Marius Copil va juca în turul unu împotriva olandezului Robin Haase, apoi s-ar putea întâlni cu australianul Nick Kyrgios. 

Cel mai interesant meci din turul unu este cel dintre Grigor Dimitrov şi Stan Wawrinka. De asemenea, jocurile Murray - Paire şi Monfils - Gasquet sunt aşteptate cu real interes. 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite