Tragedie la Jocurile Paralimpice: Un ciclist iranian a murit după ce a căzut într-o cursă desfăşurată la Rio de Janeiro

0
Publicat:
Ultima actualizare:
iran

Ciclistul iranian Bahman Golbarnezhad a încetat din viaţă după ce a căzut în timpul unei probe de ciclism la Jocurile Paralimpice de la Rio de Janeiro, care se încheie astăzi.

Bahman Golbarnezhad a fost transportat la spital, dar a murit în urma unui stop cardiac. El avea 48 de ani şi participa pentru a doua oară la Jocurile Paralimpice. 

Bahman era căsătorit şi avea un băiat, el practicând ciclismul de 12 ani. 

Comitetul Internaţional Paralimpic a anunţat că la ceremonia de închidere a competiţiei de duminică se va ţine un moment de reculegere în memoria sportivului iranian. 

La cursa de fond a participat şi românul Carol Eduard Novak, care s-a clasat pe locul 9, a relatat News.ro. 

O medalie pentru România

În celelalte două probe în care a luat startul la Jocurile Paralimpice de la Rio, Novak s-a clasat pe locul 5 la urmărire pe velodrom şi pe locul 6 la contratimp individual. 

Sportivul român, care a fost şi portdrapelul delegaţiei noastre la ceremonia de deschidere a Jocurilor Paralimpice, a obţinut la ultimele două ediţii trei medalii - argint la JO din 2008, aur şi argint la JO din 2012. Singura medalie pentru delegaţia României la Jocurile Paralimpice de la Rio a fost adusă de judoka Alex Bologa, bronz la categoria 60 de kilograme. 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite