Tot cu Ponor şi Izbaşa şi la Rio. Mariana Bitang a vorbit despre revenirea multiplelor campioane olimpice

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cătălina Ponor
Cătălina Ponor

Antrenorul lotului feminin de gimnastică, Mariana Bitang, a declarat, marţi, că România ar putea avea o echipă cu Sandra Izbaşa (24 de ani) şi Cătălina Ponor (27 de ani) la Jocurile Olimpice de la Rio din 2016, dar a precizat că decizia le aparţine acestora.

"România ar putea avea o echipă cu Ponor şi Izbaşa la Jocurile Olimpice. Ar putea, dar asta tot ele trebuie să răspundă cât de mult îşi doresc şi de cât de mult le va ajuta starea de sănătate şi dorinţa de a se alinia într-o nouă competiţie extrem de dură", a spus Bitang despre cele două gimnaste care se antrenează din nou cu lotul naţional. Referitor la revenirea Sandrei Izbaşa în competiţii, Mariana Bitang nu a dorit să ofere detalii, dar a menţionat că România are nevoie de ea. "Cred că cel mai bine răspunde ea la această întrebare. Dar ca antrenor, pot să spun că ea e prezentă în sala de antrenament, are calităţi pe care ni le-am dori la oricare sportiv din lot. Dar de capacitatea de revenire, de dorinţa de a participa la următoarea competiţie de anvergură depinde doar de ea. România are nevoie de orice gimnastă de valoare, orice gimnastă cu un potenţial tehnic competitiv", a adăugat Bitang.

Aceasta a menţionat că progresul făcut de Cătălina Ponor la cei 27 de ani este fantastic. "Cătălina Ponor îşi doreşte foarte mult să ajute România la Mondiale. Ea e în cantonament de mai mult timp şi continuă să mă surprindă prin tenacitatea şi ambiţia ei. Este la a treia tentativă de revenire, dar într-o lună şi un pic şi-a revenit fantastic de bine. Este un mare exemplu de dorinţă şi de putinţă în acelaşi timp, pentru că, totuşi, are aproape 27 de ani şi se pare că performanţa este pentru ea lucrul pe care şi-l doreşte cel mai mult", a precizat ea.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite