Thomas Ryde pregăteşte Trofeul Carpaţi, jucând miuţa cu handbalistele. Suedezul are obiective îndrăzneţe la cârma primei reprezentative

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Thomas Ryde FOTO FR Handbal
Thomas Ryde FOTO FR Handbal

Thomas Ryde, noul selecţioner al naţionalei de handbal feminin, a intrat deja în pâine şi a efectuat primul antrenament la Cluj, alături de tricolore. Tehnicianul suedez a explicat care sunt obiectivele sale pe termen mediu şi lung.

Thomas Ryde pregăteşte turneul amical Trofeul Carpaţi, care se va disputa la Cluj, în Sala Polivalentă, pe 20 şi 21 martie. La această competiţie vor participa, pe lângă România, campioana mondială en-titre, Brazilia, Suedia şi Germania lui Jakob Vestergaard. Noul selecţioner al României s-a apucat deja serios de lucru şi a precizat într-un interviu acordat site-ului oficial al Federaţiei Române de Handbal ce-şi propune pe termen mediu şi lung la cârma naţionalei.

"Vreau să implementez o strategie pentru formulele defensive cinci plus unu şi sase în linie pe semicerc. Apoi îmi doresc acelaşi lucru şi în atac şi voi lucra teme invididuale cu fiecare jucătoare pentru barajul cu Serbia. Obiectivele mele sunt pe termen lung. Obţinerea unei medalii este un proces în sine, construcţia se face însă pas cu pas. În filosofia mea priorităţile sunt legate de îmbunătăţirea calităţii jocului, cooperarea în cadrul grupului, eficienţa jocului şi optimizarea resurselor într-un mod mai inteligent", a precizat Ryde.

Chiar dacă recunoaşte că echipa României are multe plusuri, suedezul spune că mai are multe lucruri de îndreptat. "Există mult talent în echipă. Jucătoarele au o tehnică foarte bună în regim de viteză. Probabil va fi nevoie să lucrăm totuşi mai mult tactic şi la capitolul unitate de grup pentru că jucătoarele provin de la multe echipe. Voi face propriul research şi voi discuta cu toate jucătoarele pentru a descoperi eventualele probleme", a mai spus Ryde, care a vorbit inclusiv despre Trofeul Carpaţi. "Este o oportunitate excelentă să aratăm fanilor handbal de calitate. Brazilia are un stil atractiv pentru spectatori, diferit de cel al naţionalelor din Europa. Se bazează mult pe calitatea individuală a jucătorelor şi pe handbalul în situaţii unu la unu, de aceea va fi o provocare pentru noi. Suedia şi Germania au tradiţie în handbal şi un joc bine organizat tactic. Sper că vom juca în finala mare."

Thomas Ryde despre Cristina Neagu: Îmi doresc de la ea să creeze situaţii de a marca pentru restul jucătoarelor. Când ea este în ofensivă, adversarele consumă multă energie pentru a o anihila şi putem valorifica asta. Mă gândesc totodată la metode de a optimiza faza defensivă cu ajutorul ei, deoarece Cristina se mişcă foarte rapid pe semicerc şi înţelege bine jocul tactic.
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite