Tezaur repatriat. Delegația României de la FOTE 2023, primire superbă la aeroport

0
Publicat:

Delegația României care a participat la Festivalul Olimpic al Tineretului European Maribor 2023 s-a întors azi în România. Tinerii sportivi au fost așteptați cu flori de zeci de oameni la Aeroportul „Henri Coandă” și au fost aplaudați copios.

Delegația României a învins marile puteri la Festivalul Olimpic de la Maribor. Foto Facebook COSR
Delegația României a învins marile puteri la Festivalul Olimpic de la Maribor. Foto Facebook COSR

România a obținut 20 de medalii la FOTE Maribor 2023, clasându-se pe locul 4 în ierarhia finală a competiției. „Ne bucurăm pentru această primire, nu ne așteptam la așa ceva. Toată delegația a avut niște rezultate neașteptat de bune. Ne bucurăm că ne-a ieșit așa cum ne-am dorit. Obiectivul e să participăm la Olimpiada de seniori, iar rezultatele de acum ne motivează”, au spus Tudor Mușoi și David Gliga, medaliați cu aur la judo.

Și Daria Silișteanu, care a obținut două medalii de aur la înot, la 100 m spate și cu ștafeta de 4x100 m liber, s-a arătat mândră de performanța sportivilor noștri: „Sunt foarte mulțumită cu rezultatul obținut, mai ales la proba de 100 m spate, nu mă așteptam la acest rezultat. Mi-am ascultat antrenorul, să risc să plec mai tare și așa am făcut. A venit și familia mea aici, sunt foarte bucuroasă. Sunt mândră de delegația României, am obținut multe medalii”.

România, rezultat pentru istorie la FOTE 2023. Foto Facebook COSR
România, rezultat pentru istorie la FOTE 2023. Foto Facebook COSR

Festivalul Olimpic European pentru Tineret este organizat din doi în doi ani de sub patronajul Comitetului Olimpic Internațional. Este cel mai mare eveniment multisport european destinat tinerilor sportivi cu vârsta cuprinsă între 14 și 18 ani. Evenimentul păstrează tradițile olimpismului: de la flacăra aprinsă până la jurămintele sportivilor și oficialilor și satul care găzduiește participanții. La festivalurile de vară participă aproximativ 3.600 de tineri și oficiali, în timp ce la edițiile de iarnă sunt în jur de 1.600 de participanți. I se acordă importanță pentru că este o poartă către Jocurile Olimpice, numeroși medaliați la FOTE obținând apoi rezultate pe măsură la cea mai importantă competiție de pe mapamond.

Medaliații cu aur ai României la FOTE 2023

Atletism: Alin Șavlovschi, la 2.000 m obstacole, și ștafeta feminină mixtă (100x200x300x400 m), formată din Bianca Maria Tița, Ștefania Balint, Maria Denisa Capota, Alexandra Ștefania Uță.

Înot: Daria Măriuca Silișteanu - 100 m spate; Robert Andrei Badea - 200 m mixt; Daria Măriuca Silișteanu, Aissia Claudia Prisecariu, Diana Gabriela Stiger, Ana Maria Sibișeanu, Denisa Maria Bacalu - ștafeta 4x100 m liber; Aissia Claudia Prisecariu - 200 m spate) și 3 de bronz (Darius Ștefan Coman - 100 m bras; Andrei Theodor Proca - 1500 m liber; Darius Ștefan Coman - 200 m bras

Judo: Tudor Moșoi și David Gliga.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite