Surpriză mare în finala Supercupei Spaniei! Messi, eliminat în prelungiri,  bifează încă o dezamăgire cu Barcelona

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Athletic Bilbao a câştigat pentru a treia oară în istorie Supercupa Spaniei, după ce a învins în finală, duminică seară, la Sevilla, scor 3-2, echipa FC Barcelona. meci decis în prelungiri.

Chiar dacă au fost conduşi în două rânduri, dublă Griezman (41 şi 77), bascii au reuşit să egaleze de fiecare dată prin De Marcos (42) şi Villalibre (90), a doua oară chiar în minutule de prelungire ale timpului regulamentar.  

Meciul a intrat în prelungiri, iar Inagi Williams (93) a dat lovitura de graţie printr-un gol de generic. Până la final, Barcelona nu a mai pus în real pericol poarta lui Bilbao, catalanii ieşind în evidenţă doar prin eliminarea lui Messi, din ultimul minut al prelungirilor, după un fault dur la Villalibre, 

Pentru Athletico Bilbao este primul trofeu câştigat după o pauză de 6 ani. Ultima dată s-a impus tot în Supercupa Spaniei şi tot împotriva Barcelonei, scor 5-1 în 2015. Athletic Bilbao a mai câştigat Supercupa şi în 1984.

Anul acesta, Supercupa Spaniei s-a desfăşurat sub formă de miniturneu, cu semifinale şi finală. Au fost implicate echipele Athletic Bilbao – finalistă a Cupei Spaniei, Real Sociedad – finalistă a Cupei Spaniei, Real Madrid – câştigătoarea campiontului şi FC Barcelona – locul doi în ediţia trecută de campionat.

În prima semifinală, în 13 ianuarie, la Cordoba, FC Barcelona a învins Real Sociedad în urma loviturilor de departajare, scor 4-3.

În a doua semifinală, la Malaga, în 14 ianuarie, Athletic Bilbao a trecut de Real Madrid, scor 2-1.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite