SURPRIZĂ Georgia pierde la Madrid, "stejarii" reintră în cărţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cupa Mondială la rugby: Scoţia - Georgia 15-6 * Foto: Reuters
Cupa Mondială la rugby: Scoţia - Georgia 15-6 * Foto: Reuters

Rezultat surpriză la Madrid, în Cupa Europeană a Naţiunilor la rugby. Socotită a 5-a ca valoare, echipa Spaniei s-a impus cu 25-18 în faţa Georgiei, deţinătoarea trofeului. România nu a jucat, meciul ei cu Ucraina fiind amânat din cauza vremii nefavorabile de la noi. În cealaltă partidă, Rusia a câştigat la limită (33-32), la Lisabona, în faţa Portugaliei.

Disputa de la Madrid a fost extrem de interesantă. Ibericii au deschis scorul prin Peluchon (min. 4, penalitate), iar apoi s-au desprins datorită eseului marcat de Sempere (min. 6, 8-0). Şi deşi au revenit - Basilaia a marcat o încercare (min. 15) -, georgienii n-au putut ţine pasul cu adversarii lor. Visengsang a culcat balonul în terenul de ţintă advers, Peluchon a transformat (min. 17), iar apoi "a mai pus" trei puncte pe tabelă dintr-o lovitură de pedeapsă (min. 38). Astfel că Spania avea 10 puncte avans la pauză (18-8) - Kvirikaşvili a concretizat şi el o lovitură de pedeapsă (min. 36).

În repriza a doua s-au mai marcat trei încercări. Spania s-a desprins la 17 puncte (!) în minutul 44, profitând şi de eliminarea temporară a lui Cikaidze (min. 37): centrul Sempere a reuşit un nou eseu, lar Peluchon a transformat (25-8). Georgienii au reuşit şi ei două încercări, prin Macikaneli (min. 58) şi Datunaşvili (min. 69), însă niciunul nu a fost transformat astfel că meciul s-a încheiat cu victoria Spaniei.

Succesul ibericilor favorizează echipa României, care acum poate să depăşească echipa Georgiei în clasamentul final al ediţiei 2011/2012 a CEN - va juca acasă împotriva acesteia.

Într-un alt meci, Rusia s-a impus cu 33-32 la Lisabona, în faţa Portugaliei.

Clasament la zi: 1. Georgia 23 puncte (6 meciuri), 2. România 20p (6m), 3. Portugalia 16p (7m), 4. Rusia 15p (6m), 5. Spania 14p (3m), 6. Ucraina 0p (5m).

Etapa viitoare (25 februarie): Georgia - Portugalia, Rusia - România, Ucraina - Spania.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite