Super Simona Halep: românca a câştigat al doilea meci la Turneul Campioanelor de la Sofia şi e cu un pas în semifinale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Simona Halep ocupă locul 14 în clasamentul WTA în acest moment FOTO Mediafax / AFP
Simona Halep ocupă locul 14 în clasamentul WTA în acest moment FOTO Mediafax / AFP

Simona Halep a mai "doborât" un adversar la Turneul Campioanelor de la Sofia, după succesul facil obţinut în primul meci contra Anastasiei Pavlyuchenkova. În a doua partidă din grupă, românca a bătut-o pe franţuzoaica Alize Cornet în două seturi, scor 6-4, 6-4.

Dacă în primul meci de la Turneul Campioanelor de la Sofia, Halep a câştigat fără emoţii în faţa Anastasiei Pavlyuchenkova, în meciul al doilea compatrioata noastră a avut parte de un adversar mult mai incomod, Alize Cornet (locul 27 WTA), pe care a învins-o totuşi după o oră şi 45 de minute de joc.

Românca a început partida excelent, reuşind un break încă din primul game, după care şi-a păstrat serviciul şi a câştigat setul cu 6-4. Setul al doilea a fost mult mai dificil. Deşi a reuşit trei breakuri, Halep a cedat la rândul ei de trei ori propriul serviciu şi i-a permis adversarei să se apropie periculos. 

La scorul de 5-4 în setul al doilea, românca a servit pentru a câştiga meciul. Sprijinită din tribune de câteva zeci de suporteri români, Halep nu a mai comis nicio greşeală şi şi-a adjudecat game-ul decisiv care i-a adus victoria, scor final 6-4, 6-4.

A fost al doilea succes al româncei la Sofia, care este foarte aproape de a se califica în semifinale. Halep se află pe primul loc în grupa ei, din care se vor califica în "careul de aşi" primele două clasate. În ultima partidă din grupă, Halep se va duela cu Elina Svitolina (joi, ora 17.00).

Din cealaltă grupă fac parte Samantha Stosur (1), Ana Ivanovici (2), Pironkova (3) şi Vesnina (4). Cele mai mari şanse pentru calificarea în semifinale le au Stosur şi Ivanovici. În penultimul act, locul 1 dintr-o grupă va juca cu locul 2 din cealaltă grupă şi viceversa.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite