Stoichiță, șocant înaintea tragerii la sorți pentru Euro 2024: Ce a spus despre Ungaria și România

0
Publicat:
Ultima actualizare:

România numără orele înaintea tragerii la sorți pentru preliminariile Euro 2024 (14 iunie – 14 iulie). Evenimentul va avea loc, duminică (ora 13.00, Prima Sport), la Frankfurt, și va stabili traseul tricolorilor în 2023, în încercarea de a ajunge la un nou turneu final în era Burleanu, singura calificare de până acum fiind la Euro 2016.

Mihai Stoichiță, ajuns la FRF după ce a avut rolul de executant, la FCSB. FOTO: Arhiva Adevărul
Mihai Stoichiță, ajuns la FRF după ce a avut rolul de executant, la FCSB. FOTO: Arhiva Adevărul

Delegația federală a pornit, astăzi, spre Frankfurt, după ce selecționerul Edward Iordănescu a fost reconfirmat în funcție pentru campania Euro 2024. La aeroport, Mihai Stoichiță (șeful Comisiei Tehnice de la FRF) a fost întrebat despre tragerea la sorți de mâine. „Lippi“ a „reușit“ să șocheze prin răspunsul său, pentru că a pus semnul egalului între România și Ungaria!

N-ar fi rău cu Ungaria în grupă, eu zic că ar fi bine cu Ungaria. Nu e vorba numai de motivaţie, dar nu cred că e mare diferenţă între noi şi unguri, chiar dacă ei, în ultima vreme, au avut performanţe mai bune decât noi. Fotbalistic vorbind, nu cred că e o aşa mare diferenţă între noi şi unguri“, a spus Stoichiță.

Răspunsul oficialului FRF e de-a dreptul bulversant, dacă facem o comparație între rezultatele celor două naționale în Liga Națiunilor, competiție care s-a încheiat luna trecută. Aici, România, aflată în Liga B, s-a clasat pe ultimul loc, cu 7 puncte strânse într-o serie cu Bosnia, Finlanda și Muntenegru.

Ungaria, prin comparație, a jucat în Liga A. Deci, din start, la un nivel valoric superior. Iar aici, ungurii au făcut parte și din „grupa morții“, cu Italia, Germania și Anglia! Rezultatul? Naționala pregătită de italianul Marco Rossi (58 de ani) s-a bătut la locul 1 până în ultima rundă! Pentru că Ungaria a strâns 10 puncte, cu doar unul mai puțin decât Italia, care a câștigat grupa și s-a dus în semifinale. Iată însă rezultatele remarcabile ale ungurilor în grupa a 3-a din Liga A:

*1-0 cu Germania la Leipzig

*4-0 cu Anglia la Wolverhampton

*1-1 cu Germania la Budapesta

*1-0 cu Anglia la Budapesta

Practic, Ungaria s-a clasat pe 2, fiindcă a pierdut cele două partide cu Italia, 1-2 în deplasare și 0-2 acasă, în ultima rundă, când s-a jucat „finala“ pentru locul 1. De remarcat că Ungaria a fost calificată și la Euro 2020 – desfășurată în 2021 din cauza pandemiei – competiție de la care România a lipsit. La Campionatul European, Ungaria a fost învinsă de Portugalia, scor 0-3 (a luat golurile între minutele 84 și 90+2) și a remizat cu Franța (1-1) și cu Germania (2-2).

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite