Ştim finala Ligii Europa: visul italian s-a spulberat. După şase ani avem, din nou, o echipă estică şi un român în ultimul act

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Konoplyanca a fost cel mai bun om al celor de la Dnipro
Konoplyanca a fost cel mai bun om al celor de la Dnipro

La 24 de ore după ce Juventus a dat lovitura în semifinalele Ligii Campionilor, cele două formaţii din Serie A, aflate în careul de aşi, în a doua competiţie europeană intercluburi, au dezamăgit crunt.

Atunci când sorţii au stabilit confruntările Sevilla - Fiorentina şi Napoli - Dnipro în semifinalele Ligii Europa, italienii au sperat într-o finală în care să fie implicate cele două grupări din Serie A. Din păcate pentru ei, ambele au părăsit competiţia.

Dacă Fiorentina avea nevoie de un miracol, după acel 0-3, în tur, la Sevilla, în schimb, misiunea celor de la Napoli era considerată una accesibilă, după 1-1 în prima manşă.

Pentru Fiorentina, speranţele au fost „ucise“ repede, după ce spaniolii au punctat, în minutele 22 şi 27, iar Fiorentina - Sevilla s-a terminat 0-2.

La Kiev s-a jucat mult mai intens sub o ploaie torenţială. Cu trei foşti jucători de la Real Madrid în primul „11“, Raul Albiol, Callejon şi Higuain, Napoli n-a jucat deloc italieneşte, a atacat, a încheiat meciul cu zece cornere, însă a pierdut cu 0-1.

Singurul gol al meciului a fost înscris de Seleznyov (58) din centrarea unui Konoplyanca formidabil. Totuşi, reuşita ucrainenilor ar fi putut fi anulată pentru un fault în atac, însă arbitrul Milorad Mazici a considerat că vârful lui Dnipro şi fundaşul lui Napoli s-au ţinut reciproc.

La Dnipro, Alexandru Vlad, fostul fundaş al celor de la Pandurii, a fost pe banca de rezerve.

Spania domină Liga Europa

După rezultatele de joi seară, Sevilla şi Dnipro se vor întâlni în ultimul act al Ligii Europa, la Varşovia, la 27 mai.

Astfel, a doua competiţie intercluburi de pe continent rămâne specialitatea casei pentru spanioli. Din 2000 până acum, ea a fost câştigată de şase ori de formaţii din La Liga:

2013-2014: Sevilla
2011-2012: Atl. Madrid
2009-2010: Atl. Madrid
2006-2007: Sevilla
2005-2006: Sevilla
2003-2004: Valencia

Pentru Dnipro urmează prima finală din Liga Europa, iar ocupanta locului 3 în campionatul Ucrainei devine primul club estic care ajunge în ultimul act al competiţiei, după ce Şahtiorul lui Mircea Lucescu a izbutit această performanţă, în stagiunea 2008-2009.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite