Steaua, victorie importantă în cursa pentru playoff. Roş-albaştrii au învins BC Mureş

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Noul conducător de joc al steliştilor, sârbul Miljan Pavkovici, a facut cel mai bun meci al său din acest sezon, în timp ce americanul Garry Gallimore a marcat pe final o aruncare de trei puncte, Steaua CSM EximBank reuşind astfel să se impună în faţa celor de la BC Mureş cu 74-67, într-un meci din etapa cu numărul 20 a Ligii Naţionale de Baschet Masculin. Steaua CSM EximBank îşi păstrează şansele de calificare în playoff.

În absenţa lui Adi Tudor, care a lipsit din pricina unei răceli puternice, Miljan Pavkovici a jucat 37 de minute şi a reuşit un joc impresionant cu 25 de puncte, patru recuperări, şase pase decisive, în care a marcat de cinci ori din spatele semicercului.

După ce Steaua a condus pe aproape întreaga durată a partidei, având un avantaj de 10 puncte în debutul sfertului patru, mureşenii au reuşit un run de 11-2 şi s-au apropiat la doar un singur punct, cu patru minute rămase de joc, 60-59.
S-a mersi apoi cap la cap, iar Martinici i-a dus pe ardeleni în avantaj, 64-66, cu o aruncare din spatele semicercului. Replica a venit însă de la Garry Gallimore, care, deşi presat de un adversar, a marcat o aruncare-cheie de la trei puncte, iar Steaua nu a mai cedat apoi conducerea.

Ivanovici a egalat cu o aruncare liberă, 67-67, dar apoi mureşenii nu au mai marcat până la finalul partidei, în timp ce Miljan Pavkovici a marcat cu siguranţă şapte dintre cele opt aruncări libere de care a beneficiat pe final. Patru dintre ele au venit la expirarea timpului de joc, după ce Jelenici a fost sancţionat cu fault tehnic şi apoi fault descalificator pentru proteste la adresa arbitrilor, solicitând un fault pe o aruncare de trei puncte. Cea mai bună echipă ofensivă din campionat, cu aproape 90 de puncte marcate în medie pe meci înaintea acestei etape, a înregistrat un record negativ în acest sezon, cu cele 67 de puncte reuşite la Bucureşti.
În ofensivă steliştii au avut o primă jumătate impresionantă din spatele semicercului, cu 10 aruncări de trei puncte marcate din 15 încercări, reuşind alte trei după pauză, pentru un total de 13/23.
Robert Nyakundi şi Virgil Stănescu au fost principalii recuperatori ai echipei, cu câte şapte reuşite fiecare, americanul marcând 12 puncte, în timp ce căpitanul Stelei a totalizat nouă puncte, distribuind şi două pase decisive.

Bozo Djurasovico a fost foarte activ în prima parte a jocului, marcând trei aruncări de la distanţă din patru încercări şi a terminat jocul cu 11 puncte, două recuperări şi trei pase decisive. Pentru Steaua au mai marcat: Gallimore şi Bosnjak – câte cinci puncte, Santa – patru puncte şi Greg Mangano – trei puncte.
Steaua rămâne în cursa pentru playoff şi va avea două meciuri uşoare în următoarele două etape, cu Concordia Chiajna (sâmbătă 1 martie) şi cu Farul Constanţa (luni, 3 martie) – ambele în deplasare, urmate de restanţa cu Gaz Metan Mediaş, care se va disputa luni 10 martie.
La partida cu BC Mureş, Steaua CSM EximBank a fost încurajată de Bogdan Voina, fost handbalist al naţionalei şi de fostul său coleg de la Steaua, Adi Vasile.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite