Steaua - Stuttgart. Reghecampf revine în faţa nemţilor după 10 ani în Germania

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Laurenţiu Reghecampf, pe vremea când evolua la Aachen, pe care a ajutat-o să promoveze în Bundesliga
Laurenţiu Reghecampf, pe vremea când evolua la Aachen, pe care a ajutat-o să promoveze în Bundesliga

Unul din avantajele pe care Steaua Bucureşti le poate exploata în vederea confruntării cu VfB Stuttgart din Liga Europa este faptul că tehnicianul roş-albaştrilor, Laurenţiu Reghecampf, a jucat fotbal aproape 10 ani în Germania.

Tehnicianul Stelei, Laurenţiu Reghecampf, a evoluat timp de aproape un deceniu ca fotbalist în Germania. Din cei 14 ani din cariera sa de jucător profesionist, Reghecampf a activat nouă sezoane la echipe nemţeşti, astfel încât poate fi considerat un cunoscător al stilului de joc al bavarezilor. Două dintre cluburile la care a evoluat stelistul sunt acum în eşalonul secund, în timp ce altul este în Liga a III-a.

La începutul anilor 2000, Reghecampf a ajuns în Germania, la FC Energie Cottbus, unde a evoluat patru sezoane, în liga secundă. În 2004, a fost transferat pentru patru ani la rivala Alemmania Aachen, echipă pe care a ajutat-o să promoveze în Bundesliga în următorul sezon. 

În sezonul 2006-2007, Reghecampf a fost considerat unul dintre cei mai buni jucători de la Alachen din acea perioadă, fiind desemnat să poarte banderola de căpitan. 

„Laurenţiu se bucură de o poziţie bună în echipă, e un jucător care se gândeşte mult la fotbal şi încearcă să vină cu soluţii pentru îmbunătăţirea jocului, lucru foarte important pentru mine“, declara la vremea accea tehnicianul Guido Buchwald. 

Anul următor nu i-a mai mers atât de bine, fapt pentru care dobândea statutul de rezervă. După o tentativă nerealizată de a se transfera la FC Koln, Reghecampf a ajuns pentru un sezon la FC Kaiserslautern, echipă la care şi-a încheiat cariera de fotbalist. 

În perioada petrecută de Reghecampf în Bundesliga, acesta a evoluat în 34 de partide şi a marcat de 13 ori. În prezent, FC Energie Cottbus şi FC Kaiserslautern se bat pentru promovarea în Bundesliga, iar Alemmania Aachen e aproape de poziţiile retrogradabile spre Liga a IV-a.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite