Steaua şi-a luat atacant de pe plajele din Senegal

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Roş-albaştrii au început să caute talente în Africa şi l-au legitimat deja la echipa secundă pe Kounta Diop Faye. Oficialii Stelei speră ca fotbalistul născut la 21 decembrie 1992 în Thiès să calce pe urmele ivorianului crescut de CFR Cluj şi vândut cu patru milioane de euro  la Kuban Krasnodar.

Exemplul Lacina Traore, fotbalist descoperit întâmplător pe o stradă din oraşul Abidjan, capitala Coastei de Fildeş, de către preşedintele celor de la CFR Cluj, Iuliu Mureşan, i-a ambiţionat şi pe oficialii din Ghencea să sondeze piaţa africană în căutare de tinere talente.

După câteva luni de căutări, steliştii l-au găsit pe Kounta Diop Faye, un senegalez de 18 ani care poate evolua atât ca mijlocaş ofensiv, cât şi ca vârf.

E al doilea senegalez din istoria Stelei

Africanul a intrat deja în programul echipei secunde şi a fost cazat în căminul Academiei de Fotbal a clubului din Ghencea. În funcţie de evoluţiile pe care le va avea în acest retur sub comanda lui Liţă Dumitru, Faye ar putea fi cooptat din vară în lotul echipei mari.

Africanul face parte dintr-o familie de fotbalişti. Unul dintre fraţii săi, Mahfally Faye (24 de ani), este unul dintre cei mai buni jucători ai echipei ASC de Santhiaba din Senegal, în timp ce un alt frate, Cheikh Bamba Faye (29 de ani), este şi el jucător profesionist.

Kounta Diop Faye, a cărui poză a apărut deja şi pe site-ul oficial al roş-albaştrilor, este cel de-al doilea jucător din Senegal care e legitimat la Steaua.

Precedentul jucător din fosta colonie franceză a fost fundaşul Gora Tall, adus în urmă cu un an la cererea lui Mihai Stoichiţă. Tall a intrat în istorie ca fiind străinul care n-a jucat niciun minut în tricoul Stelei, el bifând doar patru apariţii la „satelitul" din Liga a II-a. 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite