Steaua mizează pe defensivă: roş-albaştrii vor să învingă Stuttgart printr-o altă abordare tactică

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Alexandru Chipciu, unul dintre principalii jucători ai Stelei. FOTO Mediafax
Alexandru Chipciu, unul dintre principalii jucători ai Stelei. FOTO Mediafax

Steaua Bucureşti porneşte joi seară în al nouălea start în grupele europene, când se va confrunta cu VfB Stuttgart, în deplasare.

Steaua va debuta joi seară în primul meci al grupelor din Europa League din acest sezon. Partida se va desfăşura în deplasare, la Stuttgart, iar roş-albaştrii au avantajul parcursului recent al adversarilor: nemţii ocupa locul 16 în Bundesliga, cu doar un punct acumulat în trei etape. 

Cu toate acestea, există câteva nume care ar putea putea pune probleme Stelei. Principalul jucător care trebuie ţinut sub supraveghere de către echipa lui Reghecampf este atacantul Vedad Ibisevici. În vârstă de 28 de ani, bosniacul a fost transferat la Stuttgart la începutul acestui an, după ce şi-a părăsit fosta echipă, Hoffenheim. 

Defensiva, cheia succesului cu Stuttgart

Astfel, planurile tactice ale Stelei presupun încadrarea în echipă a şapte fotbalişti cu profil de apărători. Formula defensivă este una dintre soluţiile lui Reghecampf pentru a obţine victoria în faţa germanilor. Sistemul va fi, probabil, 4-1-4-1. Modificările în ofensivă îi aduc în centrul atenţiei pe Adi Popa în locul lui Cristi Tănase, Alexandru Chipciu şi Stefan Nikolici sau Raul Rusescu. 

Cu toate că numărul 10 al Stelei, Cristi Tănase, a făcut deplasarea la Stuttgart, acesta nu va prinde primul 11 în partida de joi seară. Fotbalistul a suferit o contractură musculară în meciul cu Poli Iaşi şi va fi, probabil, menajat. Tănase s-a antrenat alături de colegii săi, însă a făcut doar alergări, fără a participat la exerciţii mai solicitante.

Palmaresul Stelei, superior lui Stuttgart

Evoluţiile celor două echipe în cupele europene avantajează Steaua, care are la activ 252 de partide, cu 92 de meciuri câştigate şi tot atâtea pierdute. Stuttgart a disputat 160 de meciuri, iar bilanţul cuprinde 80 de victorii şi tot atâtea înfrângeri. Mai mult decât atât, germanii nu au nicio performanţă notabilă în Europa, în timo ce Steaua deţine în palmares o Cupă a Campionilor Europeni. Pe plan intern, Stuttgart are cinci titluri în Bundesliga, iar roş-albaştrii numără 23 de campionate câştigate.

Pe de altă parte, germanii au avantajul disputelor directe. Din cele 61 de partide disputate între echipele de club din România şi Germania, superioritatea aparţine nemţilor. De-a lungul timpului, Steaua a susţinut 10 meciuri cu formaţii din Bundesliga şi a câştigat unul singur, a terminat trei la egalitate şi le-a pierdut pe celelalte şase. Stuttgart a susţinut cinci meciuri cu echipe româneşti, câştigând două şi terminând la egalitate în celelalte.

„Patronul Stelei joacă roluri de preşedinte, manager şi antrenor“

În opinia antrenorului lui Stuttgart, Bruno Labbadia, Alexandru Chipciu, Cristi Tănase, Adrian Popa şi Adi Rocha sunt marele forţe din lotul Stelei, despre care spune că arată siguranţă şi încredere în joc. Dintre aceştia, brazilianul Rocha are marele avantaj că a evoluat la Cottbus, astfel încât cunoaşte stilul fotbalistic al nemţilor.

Presa din Germania notează că Laurenţiu Reghecampf nu are un cuvânt de spus la echipa din Ghencea. Stuttgarter Zeitung scrie că „patronul Stelei joacă roluri de preşedinte, manager şi antrenor, cu toate că oficial alte persoane ocupă aceste funcţii“

Meciul VfB Stuttgart - Steaua Bucureşti se va juca pe Mercedes-Benz Arena, începând cu ora 20.00.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite