Steaua îşi face o bază ultramodernă de antrenament. Roş-albaştrii s-ar putea muta din Ghencea în următorii ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Steaua se îndreptă cu paşi mari spre câştigarea unui nou titlu în Liga 1, iar pretenţiile lui Reghecampf au crescut direct proporţional cu evoluţia echipei sale din ultimii ani. Tehnicianul stelist i-a trasat lui Gigi Becali misiunea de a construi cât mai repede o bază ultramodernă de antrenament pentru roş-albaştri.

Parcursul bun al Stelei în sezonul actual şi cel anterior l-a determinat pe Reghecampf să spere că echipa sa va beneficia în scurt timp de o infrastructură de înaltă clasă, care să contribuie la îmbunătăţirea performanţelor echipei roş-albastre. 

Tehnicianul stelist îşi doreşte ca Gigi Becali să construiască în următorii ani o bază modernă de antrenament, fie în zona Ghencea, fie în Pipera, unde patronul deţine câteva zeci de hectare de pământ, informează prosport.ro. Dacă MApN nu va concesiona complexul Ghencea, atunci construcţia va fi ridicată în zona în care Becali îşi are reşedinţa. 

Reghecampf îşi doreşte să aibă propria bază de pregătire, lucru dorit insistent şi de preparatorul neamţ Thomas Neubert, care solicită un teren "speed court" pentru dezvoltarea performanţelor atletice ale fotbaliştilor săi. „Avem în plan anumite investiţii din vară. Trebuie să clarificăm unde va face aceste investiţii Gigi Becali. Vreau să construim o bază modernă. Bine ar fi să reuşim acest lucru în Ghencea”, a spus Reghecampf.

Pentru construcţia acestei baze de antrenament, Becali şi-a propus să acceseze fonduri europene. Sursa citată mai scrie că patronul stelist are în plan construcţia unor terenuri de fotbal, a unui hotel şi a unei clinici medicale în aceeaşi locaţie.

În România există o singură bază de asemenea anvergură, cea construită de Gică Hagi la Constanţa, unde se pregătesc juniorii Academiei "Gică Hagi". Această construcţie a costat aproximativ 10 milioane de euro.

Ce este un "speed court"

"Speed court-ul" este un spaţiu de 4X4 metri, amenajat într-o sală şi dotat cu senzori în podea care să măsoare parametrii unui sportiv care participă la exerciţii fizice intense. Construirea unei astfel de spaţiu ar costa cel puţin 500.000 de euro.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite