Steaua ia campionatul şi se „rupe” în trei! Reghecampf, cei mai buni jucători şi Meme Stoica, pe picior de plecare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gigi Becali i-a urat "Drum bun" lui Reghecampf
Gigi Becali i-a urat "Drum bun" lui Reghecampf

Laurenţiu Reghecampf, Mihai Stoica şi cei mai buni jucători sunt pe cale de a-şi încheia conturile cu Steaua la finalul acestui sezon sau chiar mai devreme.

De când a fost eliminată de Chelsea din optimile Ligii Europa, Steaua a scăzut mult turaţia motoarelor, jocul şi rezultatele echipei confirmând această idee. Lui Laurenţiu Reghecampf îi este tot mai greu să-şi împingă fotbaliştii spre victorii, atât timp cât medaliile de campioni sunt deja „bătute” cu numele Steaua pe ele. Nici măcar cele trei egaluri din ultimele trei meciuri nu mai pot ameninţa supremaţia Stelei, care mai are nevoie, practic, de doar şase puncte din ultimele şapte etape. Sărbătoarea titlului cu numărul 24 stă să înceapă, însă atmosfera din Ghencea este tot mai tensionată, cu Reghecampf, Meme Stoica şi cei mai buni jucători pe picior de plecare.
1.De ce pleacă Reghecampf
Antrenorul stă cu bagajele la uşă, iar informaţia dezvăluită în exclusivitate de www.adevarul.ro pe 3 aprilie, cum că ruşii de la FK Krasnodar i-au întins un contract  lui Reghecampf, prinde tot mai mult contur. Nici măcar „Reghe” nu a dezminţit această variantă, precizând doar că e normal să fie oferte, dar că nu a semnat nimic deocamdată. Reghecampf nu mai este dispus să tolereze ieşirile lui Gigi Becali, critic în dese rânduri la adresa soţiei sale, a jucătorilor, a lui Stoica şi chiar a lui în ultimul timp. În plus, antrenorul nu vrea să colaboreze cu Daniel Stanciu, cel care a fost cooptat în conducerea Stelei şi cu care a avut un conflict în trecut.
 

Dacă Reghe vrea să plece, eu îi spun drum bun! Sunt pline cimitirele de oameni de neînlocuit
Gigi Becali, patron Steaua

2. De ce pleacă jucătorii
Pentru că sezonul remarcabil din Liga Europa şi parcursul şnur din prima parte a campionatului nu puteau trece neobservate. În capul listei de transferuri e Vlad Chiricheş, fotbalist care a depăşit deja cu mult nivelul primei ligi din România. În plutonul următor sunt Chipciu şi Latovlevici, urmaţi îndeaproape de Bourceanu şi Tătăruşanu. Pentru toţi există oferte mai mult sau mai puţin atractive fotbalistic, dar îmbietoare financiar.
 

Fundaş central ca Vlad Chiricheş nu există în Europa în acest moment. Nici David Luiz, nici Varane, nici vreun altul nu au liniştea lui Chiricheş

Mihai Stoica, manager Steaua

3. De ce pleacă Mihai Stoica
„Lanţul de iubire” dintre manager şi patron a ruginit repede, iar disensiunile dintre cei doi au ieşit la suprafaţă în ultima vreme. Suspendat cinci luni de Comisia de Disciplină a LPF, Meme şi-a pierdut şi avantajul de a-l distra pe patron în timpul şi la finalul meciurilor, când dădea din mâini şi se manifesta precum un copil intrat în vacanţa de vară. În plus, Stoica s-a declarat „duşmanul lui Daniel Stanciu”, omul pe care Becali l-a angajat.  
Meme e tare rău, dacă a ajuns el să fie atît de prieten cu mine încît să mă contrazică pe reţele de socializare!

Cu altul n-aş fi stat la discuţii, l-aş fi dat afară!
Gigi Becali, patron Steaua

Cine vine în locul lor
Penru Mihai Stoica s-a găsit deja înlocuitor, Daniel Stanciu fiind cel desemnat să se ocupe de transferuri şi să urmărească jucători pentru Steaua. Mutarea a ştiribit serios din autoritatea lui Meme, care tocmai anunţase că nu va colabora cu Stanciu niciodată. De fapt, Stanciu tocmai pentru asta a fost adus, pentru a-l pune pe Stoica într-o lumină proasă, el nefiind oricum pe placul celor din anturajul lui Becali, familie şi prieteni.
La capitolul jucători noi, există două categorii. Cei care au semnat deja cu Steaua (mijlocaşul Stanciu, de la Vaslui, portarul Niţă, de la Chiajna) şi cei care sunt doriţi în Ghencea: Dan Nistor (Pandurii), Alibec (Viitorul), Vieira (Pandurii), Guilherme (Petrolul), Bokila (Petrolul).
În fine, antrenorul va fi cel mai greu de schimbat. Pentru că Reghecampf a unit acest grup, a avut rezultate peste toţi antrenorii din ultimii ani şi a obţinut cele mai bune rezultate ale Stelei în Europa, de la Oli încoace. Varianta-supriză ar fi revenirea lui Gică Hagi, doar în condiţiile în care Viitorul retrogradează. Şi numele lui Eduard Iordănescu este de luat în calcul, băiatul “Generalului” fiind şi unul dintre tehnicienii favoriţi ai lui Daniel Stanciu. 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite