Steaua a fost făcută KO: un oficial UEFA a confirmat că echipele anchetate n-au nicio şansă să joace în Europa. Câţi bani pierde campioana României

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La o zi după ce cererea eliberării patronului ei a fost refuzată, formaţia din Ghencea a mai primit o lovitură care o trimite pe marginea prăpastiei, din punct de vedere sportiv, dar şi financiar.

UEFA va începe, vineri, audierile formaţiilor anchetate pentru corupţie. Pe lista neargă a forului european se află trei grupări: Fenerbahce şi Beşiktaş din Turcia şi Steaua din România.

Chiar dacă verdictul oficial în cazul celor trei cluburi e aşteptat în săptămâna 24-30 iunie, un oficial UEFA a anticipat deja cum vor fi pedepsite formaţiile menţionate.

„Nu cred că echipele implicate în anchetă au vreo şansă să joace în cupele europene, în sezonul următor. După părerea mea, vor fi excluse pentru un an din cupele europene“, a anunţat Antonio Mortagua, membru în Comisia de Apel UEFA, pentru cotidianul turc „Sabah“.

Care vor fi urmările?

Dacă va fi exclusă din Liga Campionilor, Steaua va pierde aproximativ 30 de milioane de euro, adică sumă pe care ar fi încasat-o de pe urma bonsului acordat de UEFA, vănzările de bilete, drepturile TV şi market-pool.

Mai mult, România, ca ţară, îşi va pierde singurul loc în viitoarea ediţie a Ligii Campionilor. Iniţial, s-a vehiculat că vicecampioana Pandurii Târgu-Jiu o va înlocui pe campioana României în Ligă, însă, ulterior, s-a aflat că, de fapt, Pandurii va juca în Liga Europa, iar adversara Stelei din Ligă, stabilit în urma tragerii la sorţi, va merge mai departe.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite