Start bulversat în sezonul de MotoGP: situaţie incredibilă din cauza Coronavirusului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Lumină roşie pentru sezonul de MotoGP
Lumină roşie pentru sezonul de MotoGP

Sezonul 2020 de MotoGP ar fi trebuit să înceapă în acest weekend (6-8 martie), însă din cauza Coronavirusului doar clasele inferioare vor concura conform programului.

Motomondialul de viteză se confruntă cu o situaţie delicată: primele două curse ale sezonului de MotoGP au fost anulate din cauza epidemiei care ţine pe jar întreaga lume. Cursele din Qatar şi Thailanda (20-22 martie) ale clasei regină nu se vor disputa, întrucât la start ar fi trebuit să se afle nu mai puţin de şase piloţi din Italia - ţară care impune în prezent restricţii severe. În plus, mai multe echipe îşi au sediul în Italia, iar toţi membrii staff-ului ar fi trebuit să stea în carantină timp de două săptămâni, ceea ce face imposibilă desfăşurarea în bune condiţii a weekendului de cursă, anunţă BBC.

Clasele inferioare, Moto2 şi Moto 3, care în mod normal concurează după acelaşi calendar ca şi MotoGP-ul (fostele 125 şi 250 cc), vor concura totuşi în Qatar şi asta pentru că echipele se aflau deja acolo, pentru testele dinaintea sezonului. Nu însă şi în Thailanda, cursă anulată oficial pentru toate clasele.

În aceste condiţii, prima cursă de MotoGP din 2020 va avea loc abia pe 6 aprilie, în Texas, Statele Unite.

Este o lovitură dură. După o iarnă de pregătiri, eram pregătiţi să concurăm, atât fizic cât şi mental. După ultimele teste, abia aşteptam să concurez. Este dur, pentru că nu ştim exact cât va trebui să aşteptăm până când vom putea concura. Şi este o aşteptare lungă. Valentino Rossi, cel mai titrat pilot din MotoGP, cu şapte titluri mondiale
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite