Sorana Cîrstea, penalizată drastic după eliminarea de la Australian Open

0
Publicat:

Jucătoarea de tenis Sorana Cîrstea, 32 de ani, iese din TOP 50, după ce a fost eliminată în primul tur de la Australian Open, în urma înfrângerii suferite în Yulia Putintseva (28 de ani), locul 47 WTA.

Sorana Cîrstea iese din Top 50 Foto: EPA
Sorana Cîrstea iese din Top 50 Foto: EPA

Sorana Cîrstea a fost învinsă cu 6-2, 4-6, 3-6. Penalizarea este mare deoorece, anul trecut, Sorana Cîrstea a avut un parcurs mult mai bun la Australian Open, când s-a oprit în optimi, eliminată de Iga Swiatek.

Sorana Cîrstea s-a aflat la pe locul 42 WTA la începutul Autrialian Open, însă va coborî multe locuri după eliminarea din primul tur.

Sorana ocupă locul 57 

Conform Gazetei Sporturilor, Sorana pierde 230 de puncte în clasamentul WTA, o zestre pe care o avea de apărat după ediția din 2022. Cîrstea rămâne temporar doar cu 906 și ocupă locul 57.

În prezent, România mai are doar două jucătoare în TOP 50 mondial, pe Simona Halep, locul 13, și Irina Begu, poziția 28.

Halep este suspendată provizoriu după ce a fost depistată pozitiv cu o substanță interzisă, în timp ce irina Begu va debuta la Australian Open în noaptea de marți spre miercuri, contra americancei Elizabeth Mandlik.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite