Sinner a înnebunit Italia: unde va fi primit joi, după triumful istoric de la Australian Open

0
Publicat:

Jannik Sinner (22 de ani, 4 ATP) și Carlos Alcaraz (20 de ani, 2 ATP) sunt vârfurile noii generații care vor prelua ștafeta de la veteranii Novak Djokovici (36 de ani, 1 ATP) și Rafael Nadal (37 de ani, 649 ATP).

Jannik Sinner
Jannik Sinner

Dacă Alcaraz e deja de peste un sezon în elita tenisului, în schimb, ascensiunea lui Sinner e la început, fiind una fulminantă. Italianul a cucerit primul trofeu important, de categoria Masters 1000, la Toronto, în august 2023. Apoi, a venit un succes la fel de mare, dar la Beijing, în octombrie anul trecut. Iar triumful de la Australian Open a adus primul Grand Slam pentru Sinner. Această serie impresionantă a fost posibilă datorită unui șir incredibil de victorii. Concret, Sinner, despre care se spunea că e prea firav fizic, s-a impus în zece din ultimele sale 11 dueluri cu adversari din Top 10 mondial! Singurul său eșec a fost într-un meci cu Djokovici, în finala Turneului Campionilor, la Torino, scor 3-6, 3-6, pe 19 noiembrie 2023. Italianul și-a luat revanșa pentru această înfrângere, la Melbourne, învingându-l pe Nole în semifinale, scor 6-1, 6-2, 6-7, 6-3.

Grație succesului de la Australian Open, doar al treilea pentru un italian la un Grand Slam, Jannik a devenit un „zeu“ acasă. El va fi primit, joi, de preşedintele Italiei, Sergio Mattarella, la Palatul Quirinale, o întâlnire stabilită înainte de Australian Open, pentru a marca victoria Italiei în Cupa Davis.

Până la întâlnirea lui Sinner cu președintele Italiei, Papa Francisc a primit, luni, în audienţă un grup reprezentând Real Club de Tenis de Barcelona, care sărbătoreşte anul acesta 125 de la înfiinţarea sa ca şi club sportiv. Cu acest prilej, Papa Francisc a felicitat Italia şi pe jucătorul său, Jannik Sinner, pentru victoria de la Openul Australiei.

"Astăzi trebuie să-i felicităm pe italieni pentru că au câştigat în Australia, aşa că îi felicităm şi pe ei", a spus în cursul audienţei Suveranul Pontif în faţa membrilor istoricului club catalan. Tenisul reprezintă un sport "pentru creşterea fiecărei persoane", a transmis Vaticanul într-un comunicat de presă.

Potrivit Papei Francisc, tenisul reprezintă "o faţetă interesantă pentru reflecţie, deoarece nu este o luptă între adversari, ci mai degrabă un dialog care implică efort şi permite îmbunătăţirea". "Nici în tenis şi nici în viaţă nu putem câştiga întotdeauna, dar este o luptă care îmbogăţeşte", a mai spus Papa.

Suveranul Pontif a adăugat că "este posibil uneori pe terenul de joc să ne simţim singuri, ca şi în viaţă, iar uneori suntem susţinuţi de cine joacă cu noi acest joc al vieţii". "Chiar şi atunci când jucăm individual, suntem susţinuţi de prezenţa Domnului, care ne învaţă ce este respectul, înţelegerea şi nevoia de a comunica constant cu celălalt", a conchis Papa.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite