Simona Halep reintră în clasamentul mondial. Când va figura din nou în ierarhia WTA, după ce a fost „ștearsă”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După multe luni de coșmar, Simona Halep reintră în lumea bună a tenisului. Beneficiară a unui wild-card din partea organizatorilor de la Miami Open (19-31 martie), românca revine în circuit și chiar va acumula puncte care îi vor înscrie din nou numele în clasamentul mondial. Ștearsă din ierarhia WTA la începutul lunii septembrie a anului trecut, Simo e sigură că participarea la turneul din Florida îi va permite să figureze iar în lista jucătoarelor de tenis.

Simona Halep, Getty Images jpg

Chiar dacă este nepregătită, după pauza forțată luată în urma scandalului de dopaj, Simona Halep nu a spus nu invitației primite de la Miami. Ea va juca în primul tur al competiției americane și, indiferent de rezultat, va primi 10 puncte WTA. Vor fi primele din “zestrea” sportivei noastre, care, doar cu acestea, se va clasa după locul 1.000 mondial, în zona 1.174-1.175. Ziua în care românca va reintra în ierarhia mondială va fi 1 aprilie, următoarea după încheierea turneului din Florida.

Își caută echipă

Simona a început pregătirile, găsindu-și deocamdată o parteneră de antrenament în persoana fostei sale colege Alexandra Cadanțu-Ignatik. Ea se află în căutarea unei echipe care să o susțină, după ce s-a despărțit de cea de tristă amintire a lui Patrick Mouratoglou. În declarațiile din ultimele zile, Halep a lăsat să se înțeleagă că ar vrea să reia colaborarea cu Darren Cahill, cu care s-a înțeles perfect în precedentele două „mandate”. Însă australianul este implicat în alte proiecte și doar de dragul vremurilor trecute ar putea să accepte să o ajute pe româncă.

Perioada grea prin care a trecut a lăsat urme asupra Simonei. „Nu m-am uitat la tenis. Era prea dureros ca eu să nu fiu acolo din cauza unei nedreptăți. M-am uitat la finala de la Roland Garros, chiar mi-a plăcut foarte mult. Nu m-am uitat la finala de la US Open pentru că acolo s-a întâmplat... nu am putut”, a declarat săptămâna trecută Halep, la Antena 3 CNN.

După ce a mărturisit cât de fericită este că va simți din nou bucuria tenisului, fosta lideră mondială a promis că în viitor vom vedea la lucru o „New Simona”, care nu va mai da cu racheta de pământ în momentele de frustrare, nu se va mai supăra pe nimeni și va avea mereu o atitudine pozitivă.

Poate primi un număr nelimitat de invitații

Inițial, fanii săi au comentat că Simona ar fi trebuit să refuze wild-cardul venit imediat după reducerea suspendării de la reprezentanții Miami Open. Asta pentru că jucătorii pot primi maximum șase invitații pe sezon și astfel se considera că Halep, încă nepregătită pentru un turneu de asemenea anvergură, și-ar irosi wild-cardul.

Însă în regulamentul WTA scrie că „Orice fost număr 1 mondial, fostă câștigătoare a Turneului Campioanelor sau a unui turneu de Grand Slam va putea accepta un număr nelimitat de invitații pe tablourile principale ale competițiilor”, astfel că Simona, care îndeplinește două condiții, va putea juca și la alte concursuri, chiar dacă clasamentul încă nu-i permite să se califice direct.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite