„Simona Halep, doamna inconstanţă“: prezentare dură a spaniolilor pentru a treia jucătoare a lumii şi un verdict

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Site-ul spaniol puntodebreak.com i-a dedicat un articol amplu sportivei din România, după eliminarea prematură a acesteia, la Dubai.

Simona Halep a ajuns la un bilanţ negativ în 2016: trei victorii şi patru înfrângeri. Consecinţa? Constănţeanca de 24 de ani a început anul pe locul 2 WTA, însă, de săptămâna viitoare, va cădea pe locul 4 mondial.

Această situaţie a fost analizată de cei de la puntodebreak.com aici, iar concluzia e una alarmantă pentru sportiva din România.

Ce au scris?

După o perioadă plină cu probleme fizice, ultima dezamăgire pentru Simona Halep a venit în Dubai, acolo unde avea de apărat titlul din 2015, însă a fost eliminată în primul meci de Ana Ivanovici, scor 7-6, 6-2.

Această înfrângere ridică semne de întrebare în ceea ce priveşte constanţa jucătoarei care a ocupat locul 2 WTA. Simona Halep a început 2016 din postura unei ameninţări serioase, alături de Garbine Muguruza, pentru liderul mondial, Serena Williams. Astăzi, după un eşec în turul I, la Australian Open, plus inabilitatea de a-şi păstra titlul la Dubai, Halep ocupă locul 4 în ierarhia virtuală WTA, fiind la doar 103 puncte de locul 5, Garbine Muguruza.

Halep, care a suferit patru eşecuri în ultimele cinci meciuri, şi-a justificat rezultatele, vorbind despre problemele ei la stomac, nas şi ureche. A spus că din cauza acestor probleme nu s-a antrenat normal şi n-a reuşit să se concentreze doar asupra tenisului.

E clar însă că jucătoarea din România eşuează, în mod sistematic, la marile competiţii. În ultimele patru turnee de Mare Şlem, ea a ieşit în turul II la Roland Garros, în turul I la Wimbledon, în semifinale la US Open, şi a avut o ieşire dezamăgitoare, în turul I, la Australian Open. Vorbim despre eşecuri succesive la marile turnee pentru o jucătoare care, deşi n-are niciun titlu major, e mereu printre favorite.

Cum însă inconstanţa e o problemă răspândită în circuitul feminin, jucătoarea din România poate răsufla un pic mai uşurată. 

Capabilă de a obţine unele rezultate excelente şi altele de-a dreptul catastrofale, Halep va juca, săptămâna viitoare, la Doha, acolo unde poate şterge amintirile neplăcute de la acest început de an, pentru a privi cu încredere spre turneele de la Indian Wells şi Miami, în martie. 

În primul, Halep va avea de apărat titlul cucerit anul trecut, iar în al doilea semifinala jucată în 2015. 

Martie poate fi o lună care să ridice moralul lui Halep sau să-i mai dea o lovitură.  

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite