Simona Halep bifează a treia victorie din tot atâtea posibile, la turneul din Sofia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Simona Halep, cea mai bine clasată româncă în topul WTA FOTO Reuters
Simona Halep, cea mai bine clasată româncă în topul WTA FOTO Reuters

Simona Halep a învins-o joi pe Elina Svitolina, în două seturi, 6-1, 6-1, în ultima partidă a grupei din care face parte jucătoarea de tenis din România în Turneul Campioanelor de la Sofia.

Românca nu i-a lăsat nicio şansă jucătoarei de tenis din Ucraina, Svitolina reuşind să obţină doar două game-uri în toată partida. Confruntarea a durat 47 de minute şi 51 de secunde, fiind ultimul „test“ înaintea meciului din semifinală.

Simona Halep va juca în semifinală cu jucătoarea de tenis clasată pe locul doi cealaltă grupă a Turneului Campioanelor, într-un meci care va se va disputa sâmbătă, la ora 17.20.

De la debutul Turneului Campioanelor, Simona Halep le-a învins pe franţuzoaica Alize Cornet (6-4, 6-4) şi Anastasia Pavlyuchenkova (6-3, 6-3).    
Competiţia i-a mai adus o realizare importantă, jucătoarea fiind prima din România care a atins suma cumulată de peste un milion de dolari, din concursurile câştigate. 

Datorită calificării în faza semifinalelor, românca a obţinut 120 de puncte WTA, care îi vor asigura locul 11 în clasamentul WTA, cu un total de 3.205 puncte, depăşind-o astfel pe actuala ocupantă, Sloane Stephens (SUA), care are 3.185 de puncte, dar şi pe Marion Bartoli (Franţa, locul 12 WTA, 3.172 de puncte, retrasă din activitate) şi Roberta Vinci (Italia, locul 13 WTA, 3.170 de puncte). Anul 2013 a fost unul foarte bun pentru Simona, care a reuşit cucerirea a cinci turnee: Nurnberg, Hertogenbosch, Budapesta, New Haven şi Moscova.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite