Și Steaua a avut un fan pe teren, la Middlesbrough VEZI CE FAC ENGLEZII

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Fan-ul Stelei este scos pe targă, de pe teren * Foto: Reuters
Fan-ul Stelei este scos pe targă, de pe teren * Foto: Reuters

Noul stadion ”Ilie Oană” din Ploiești a fost gândit după modelul arenelor din Anglia. Nici el nu are gard despărțitor între tribună și teren. Diferența este că în Marea Britanie există reguli stricte atât pentru spectatori, cât și pentru oamenii de ordine.

Suporterii Stelei care au asistat la meciul cu Middlesborough, din semifinalele Cupei UEFA, ediția 2005/2006, își amintesc foarte bine că oamenii de ordine de pe stadionul din orașul britanic interveneau de fiecare dată când ei se agitau în tribună. Și aceasta pentru că în Anglia, la partidele de fotbal, fanii sunt obligați să stea pe scaune. Iar orice ridicare a lor este considerată a fi un semn de posibilă agresiune. În acele momente, stewarzii apar ca din pământ, intervenția lor fiind promptă.  

De altfel, la acel meci din aprilie 2006, după unul din cele două goluri ale Stelei un român a pătruns pe teren... Nu pentru a agresa pe cineva, ci doar să-și exprime bucuria. De emoție, acestuia i s-a făcut rău, fiind scos din stadion pe targă.

Și la meciul dintre Chelsea și CFR Cluj, din Liga Campionilor, s-a întâmplat un eveniment mai puțin cunoscut la noi. Câțiva români din Londra și-au cumpărat bilete la meci, însă într-un alt sector decât cel rezervat galeriei clujenilor. La golul marcat de CFR, doi dintre ei și-au manifestat bucuria. Ceea ce le-a atras nu numai câteva priviri răutăcioase ale fanilor lui Chelsea, ci și intervenția a doi stewarzi, aceștia invitându-i să părăsească incinta.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite