Sebastien Loeb este favorabil introducerii calificărilor în CM de raliuri

0
Publicat:
Ultima actualizare:
 Sebastien Loeb
Sebastien Loeb

Deţinător al titlului mondial la raliuri, francezul Sebastien Loeb (Citroen) a câştigat în week-end etapa desfăşurată în Iordania. Chestionat de cotidianul "L'Equipe", francezul a declarat că este pentru introducerea unor sesiuni de calificări în WRC,

Loeb a criticat actualul regulament după care se desfăşoară Campionatul Mondial de raliuri, îndeosebi faptul că echipajul care pleacă primul este confruntat şi cu tot felul de probleme. "În Iordania s-au arătat din nou limitele acestui regulament. Pentru noi a devenit dificil să le înţelegem şi eu cred că astfel vom pierde publicul. În acest gen de întreceri cine pleacă primul în cursă, mai ales în zonele sinuoase, este penalizat. Roţile patinează la frânare, la ieşirea din viraje, şi nu putem să ne punem maşina pe drum. Cred că ar trebui utilizată ultima sesiune de teste libere ca una de calificări. Iar timpul obţinut să stabilească ordinea de plecare în raliu. Cel care ar termina primul după ziua întâi ar fi în aceeaşi poziţie şi în cea următoare", a propus Loeb.

Francezul a venit şi cu o variantă. Şi anume ca startul primelor 15 echipaje să se facă în ordine inversă. Sistem care s-a mai folosit în trecut. "Însă cu 15, şi nu cu opt echipaje. În Iordania, Latvala ar fi plecat al 8-lea în ziua a doua şi nu l-aş mai fi văzut". Loeb a precizat că se va întâlni cu Jean Todt, preşedintele Federaţiei Internaţionale de Automobilism (FIA). "Eu şi cu Olivier Quesnel, directorul lui Citroen Racing, sperăm ca lucrurile să se schimbe înaintea raliului Turciei. Nu suntem singuri. La fel gândesc mulţi alţi piloţi".

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite