Se duelează cei mai vechi străini din Liga I

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ifeanyi Emeghara a stat mai mult accidentat în ultimii ani. Are 82 de meciuri  şi niciun gol în Liga I
Ifeanyi Emeghara a stat mai mult accidentat în ultimii ani. Are 82 de meciuri şi niciun gol în Liga I

Căpitanul celor de la CFR Cluj, portughezul Ricardo Cadu, şi fundaşul dreapta al Stelei, nigerianul Ifeanyi Emeghara, joacă în prima divizie din România încă din anul 2006.

Derby-ul ultimei etape a turului Ligii I, Steaua - CFR Cluj, va reprezenta totodată şi o întâlnire a celor mai longevivi jucători străini care activează în acest moment în primul eşalon din România: Ricardo Cadu şi Ifeanyi Emeghara.

Adus în vara lui 2006, de la Boavista Porto, în schimbul a 750.000 de euro, portughezul Cadu (30 de ani) s-a impus rapid printre titularii celor de la CFR, iar din 2007 este şi căpitan al echipei.

Cadu şi-a exprimat disponibilitatea de a juca pentru România. El a marcat 18 goluri  în Liga I în 145 de meciuri  Foto: caius raţiu



Recent, Cadu şi-a prelungit contractul până în vara anului 2015 şi este decis să-şi încheie cariera la Cluj: „În momentul de faţă mă gândesc numai la CFR. Simt că voi mai putea să joc chiar şi după ce îmi expiră contractul".

Hagi l-a adus pe nigerian

Emeghara (27 de ani) a fost adus în România de către cei de la Politehnica Timişoara, în ianuarie 2006, la cererea lui Gheorghe Hagi, antrenorul de atunci al bănăţenilor. Pentru a-l transfera de la Partizan Belgrad, timişorenii au plătit 650.000 de euro.

După un an şi jumătate, nigerianul a ajuns la Steaua, Gigi Becali plătind 1,2 milioane de euro în schimbul său. Din nefericire, fundaşul a fost mai mult accidentat, aşa că n-a bifat în patru ani decât 40 de meciuri în Liga I pentru roş-albaştri. El va fi titular şi în această seară, având în vedere că principalul său concurent, Novak Martinovici, este accidentat.

Vor fi 45.000 de fani în tribune

Fanii roş-albaştrilor s-au înghesuit şi ieri la casele de bilete ale „Arenei Naţionale", ceea ce l-a determinat ieri pe Gigi Becali să închirieze şi inelul superior al stadionului. „Sunt şanse ca stadionul să se umple. Deja a fost închiriat şi inelul superior. Ne aşteptăm să avem 45.000 de fani în tribune", a declarat directorul sportiv al Stelei, Narcis Răducan.

Alţi străini cu vechime în Liga I

Numele    Echipa    Anul în care a venit
Salif Nogo    Astra Ploieşti    2006
Mike Temwanjera    FC Vaslui    2007
Willian Gerlem    FC Vaslui    2007

"O să fie un autogol al lui Cadu, o să vedeţi. Să vedem cât o sta şi Costa la Cluj. Mănâncă o bătaie acum şi îl trimite Paszkany acasă ghiulea."
Gigi Becali
patron Steaua

"Steaua are cea mai slabă echipă de când sunt eu în România. Suntem peste ei ca lot, avem cei mai buni străini din Liga I."
Ricardo Cadu
fundaş CFR Cluj

Cadu şi-a exprimat disponibilitatea de a juca pentru România. El a marcat 18 goluri  în Liga I în 145 de meciuri  Foto: caius raţiu
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite