Scolari a plecat, Brazilia şi-a prezentat noul selecţioner: Carlos Dunga

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dunga. FOTO: Reuters
Dunga. FOTO: Reuters

Luiz Felipe Scolari a visat să o facă pe Brazilia campioană mondială pe propriul teren şi s-a trezit cu cel mai mare eşec din istoria naţionalei sud-americane. La câteva zile după ce contractul lui Scolari a expirat, Confederaţia Braziliană de Fotbal (CBF) a anunţat numele noului selecţioner.

Două rezultate umilitoare, 1-7 cu Germania şi 0-3 cu Olanda, în finala mică, au pus capăt celei de-a doua aventuri a lui Scolari pe banca Braziliei. Iar sud-americanii s-au decis să meargă iarăşi pe mâna unui fost selecţioner: Carlos Dunga (50 de ani). 

Fostul internaţional, campion mondial şi căpitan al Braziliei în 1994, Dunga a mai condus naţionala „verde-amarela“ în perioada 2006-2010. Atunci, fostul mijlocaş defensiv preluase naţionala ţării sale fără nicio experienţă managerială.

La Mondialul din Africa de Sud, sub bagheta lui Dunga, Brazilia a fost eliminată în sferturi de viitoare finalistă Olanda (1-2). În perioada mandatului său, Dunga a câştigat Copa America (2007) şi Cupa Confederaţiilor (2009). 

„Prima dată am avut ca obiectiv restaurarea valorii echipei şi obţinerea de rezultate. Acum mă voi concentra pe pregătirea unei echipe competitive pentru Mondialul din 2018“, a spus Dunga, într-o conferinţă de presă oficială. 

60 de meciuri a stat pe bancă Dunga, în primul mandat la naţionala Braziliei. A câştigat 42 şi a pierdut şase. 

CM 2014. Federaţia Braziliană de Fotbal confirmă despărţirea de selecţionerul Luiz Felipe Scolari. Posibilii înlocuitori

Disperare fără limite printre fanii brazilieni! Vezi ce mesaje au avut pentru elevii lui Scolari

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite