Sărbătoritul zilei şi omul decisiv al naţionalei Argentinei: Leo Messi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Leo Messi. FOTO: Reuters
Leo Messi. FOTO: Reuters

I s-a reproşat că nu replică forma bună pe care a avut-o la echipa de club şi la naţională. În ultima perioadă însă, Leo Messi a demonstrat că a devenit decisiv pentru selecţionata Argentinei. Astăzi, cu o zi înainte de meciul cu Nigeria, îşi aniversează ziua de naştere.

„Când am jucat bine la Barcelona, mi s-a spus că nu evoluez la cote înalte la naţională. Acum sper să fie invers“ spunea Messi, la finalul unui sezon dezamăgitor în tricoul catalanilor. Şi, deocamdată, se ţine de cuvânt. 

A marcat golul de 2-0 al victoriei cu Bosnia (2-1 scor final), apoi pe cel decisiv, de trei puncte, în prelungirile succesului cu Iran (1-0). 

Astăzi, Lionel Andres Messi Cuccitini a sărbătorit împlinirea a 27 de ani. 

Deşi a adunat trofee pe bandă rulantă cu Barcelona, la naţionala „pumelor“ acestea au cam lipsit. 

Atacantul argentinian a câştigat Cupa Mondială, dar la under 20, în Olanda, în 2005, şi mai are în vitrină doar o medalie de aur, la Beijing (2008). Sper să facă acum un turneu memorabil, mai ales că Argentina este a doua favorită a bookmaker-ilor la titlu, după ţara gazdă. 

Miercuri (ora 19.00), la Porto Alegre, Argentina (6 puncte) şi Nigeria (4 puncte) se luptă pentru prima poziţie în grupa F. Iran (1 punct) doar visează la calificare, în meciul cu Bosnia (0 puncte), deja eliminată. 

40 de goluri în 88 de partide are Messi la naţionala Argentinei, pentru care a debutat în 2005.

CLICK AICI  pentru a raspunde testului de cunoştinţe despre CM şi poţi câştiga o tabletă

CLICK AICI pentru a paria pe meciurile de la CM şi poţi câştiga o tabletă

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite