Sărbătoare naţională în Ungaria: presa maghiară e în extaz, după ce Gyor a eliminat campioana României

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Jurnaliştii unguri s-au întrecut în superlative pentru a descrie calificarea în finala Ligii Campionilor, obţinută de Gorbicz şi compania. Deznodământul de la Veszprem e catalogat drept unul istoric pentru sportul din ţara vecină.

Calificarea miraculoasă a celor de la Gyor, echipă care părea ca şi eliminată, atunci când mai erau doar zece minute de jucat, a declanşat sărbătoarea în Ungaria. Ecourile rezultatului de la Veszprem au fost reflectate în presa maghiară. 

„Eroine! Joc incredibil şi calificare în finala Ligii Campionilor. E unul dintre cele mai mari momente din istoria sportului maghiar“, a scris Hir24, potrivit ziare.com.

„Nemzetisport“, singura publicaţie de specialitate din Ungaria a titrat după meci: „În mod briliant, Gyor se califică în finala Ligii Campionilor“.

Aceste reacţii de bucurie au fost alimentate şi de faptul că, înainte de meci, presa din Ungaria a condamnat vehement lipsa de fair-play din partea românilor. Ziariştii maghiari s-au arătat dezgustaţi de faptul că fosta atletă, Nicoleta Grasu, s-a pozat cu tricoul lui Gorbicz la picioare, în tentativa ei de a încuraja Oltchimul.

După ce a câştigat cu 24-22, la Bucureşti, în prima manşă, Gyor a fost învinsă, joi seară, în retur, de Oltchim, scor 24-25. Campioana Ungariei a ajuns în finala Ligii Campionilor, după cele două partide, în condiţiile în care, cu zece minute înainte de final, era condusă cu şase goluri!

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite