Şarapova, cel mai bine plătită sportivă a anului! Dovada că şi în tenis se fac bani

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Maria Şarapova, lider în topul câştigurilor la feminin FOTO Reuters
Maria Şarapova, lider în topul câştigurilor la feminin FOTO Reuters

Maria Şarapova (3WTA) este nominalizată pentru a noua oară consecutiv drept cel mai bine remunerată sportivă a anului la nivel mondial.

În intervalul iulie 2012 - iulie 2013, Maria Şarapova a câştigat 29 de milioane de dolari, din această sumă doar şase milioane provenind din meciurile de tenis. Restul banilor au fost încasaţi de rusoaică din contractele de publicitate pe care le are cu Nike, Samsung, Electronics, Head, Tag Heuer şi Porschesi Evian. În plus, jucătoarea de trenis deţine şi o afacere cu bomboane, numite Sugarpova.

Locul secund în clasamentul celor mai bine plătite sportive este ocupat de Serena Williams (1WTA), care a câştigat 20.5 milioane de dolari, dintre care opt milioane şi jumătate provenind din premii şi restul sumei din contractele de sponsorizare. 

Pe poziţia a treia se află Na Li (5WTA), cu un câştig anual de 18.2 milioane de dolari, dintre care peste trei miloane încasaţi în urma meciurilor.

Locul al patrulea îi revine Victoriei Azarenka (2WTA), iar Top5 este încheiat cu pilotul de curse din SUA, Danica Patrick. În ciuda acestor sume fabuloase întocmite de Forbes, câştigurile înregistrate de femei sunt inferioare bărbaţilor. Comparativ, liderul câştigurilor de la masculin, Tiger Woods a încasat 78 de milioane de dolari într-un an.

Ştiri pe aceeaşi temă:

Simona Halep despre cea mai bună perioadă din cariera sa

Casele de pariuri, lovite de blaturile din tenis. Peste 500.000 de euro ar trebuie plătiţi către pariori după cinci meciuri suspecte

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite