Salvaţi-l pe Bănel!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mijlocaşul e distrus după ce a ratat mai multe oferte. Meme a început să joace rolul psihologului, în încercarea sa de a reface moralul lui Nicoliţă. Pe lângă încurajări din partea lui Meme, lui Bănel i se pregăteşte şi o surpriză. Tehnicianul Ronny Levy se gândeşte să-i ofere banderola de căpitan, pentru a-l motiva în plus.

„Bănel Nicoliţă va rămâne la Steaua ca să-şi ducă la bun sfârşit contractul, care expiră în vara anului 2012", anunţa Gigi Becali, luni seară, după ce a refuzat şi ultima ofertă a celor de la Samsunspor. Turcii erau dispuşi să plătească 350.000 de euro în schimbul lui „Jardel". Mijlocaşul în vârstă de 26 de ani este acum cu moralul la pământ. Fostul său coechipier şi totodată bunul său prieten, Mirel Rădoi, a explicat motivul pentru care Nicoliţă este atât de dezamăgit. „Când am văzut că Gigi Becali cere 700.000 de euro pe Bănel am rămas mut.

Alţii, care nu au făcut nimic la Steaua, au fost lăsaţi să plece liberi de contract, iar el, care a pus suflet, e oprit! Nu mi se pare normal", a reacţionat finul patronului stelist. Simţind că Nicoliţă e cu moralul la pământ, Mihai Stoica a intrat în alertă! Practic, managerul joacă acum şi rolul psihologului pentru a-l revitaliza pe cel mai vechi component al lotului. „Adevărul" vă prezintă strategia prin care Meme vrea să salveze jucătorul care a ajuns la Steaua în ianuarie 2005.

Lăudat la fel ca Messi

Stoica l-a încurajat pe Bănel la finalul amicalului cu NK Zagreb, deşi fotbalistul a avut o evoluţie ştearsă, în nota echipei. „Nicoliţă nu poate face un meci slab. Este un jucător indispensabil Stelei şi chiar mă gândesc cu groază la momentul în care i se va termina contractul şi va alege, probabil, să plece", a declarat Meme.

Îi redau banderola

Stoica şi Levy vor să-i dea lui Nicoliţă banderola de căpitan şi în meciurile oficiale din sezonul viitor, pentru a-l motiva în plus. Mijlocaşul a mai fost căpitan şi în câteva dintre meciurile de pregătire, în perioada când Tătăruşanu a fost accidentat. De altfel, Nicoliţă a început sezonul trecut din postura de căpitan, în mandatul lui Victor Piţurcă, însă banderola i s-a luat de către Ilie Dumitrescu, care l-a preferat pe Tănase în acest rol. „Jardel" a fost foarte afectat la vremea respectivă, motiv pentru care a şi refuzat să mai fie căpitan în meciul cu Gaz Metan CFR Craiova, din Cupa României, după plecarea lui Dumitrescu! 

"Eu cred că Bănel va pleca până la urmă în iarnă. Va avea oferte, dacă va face un tur de campionat bun, iar noi vom avea suficient timp ca să-i căutăm înlocuitor.''
Helmuth Duckadam preşedinte Steaua

Becali râde întruna de el

Deşi susţine că Bănel este unul dintre preferaţii săi, Becali îl ia peste picior pe Nicoliţă, de fiecare dată când are ocazia. „Nu s-a inventat echipa care să-l cumpere pe Bănel!", a spus la început Gigi. Ulterior, latifundiarul părea că e de acord să-l lase pe fotbalist să se transfere în Turcia, la Samsunspor, pentru numai 300.000 de euro, dar s-a răzgândit.

„Prea s-au obişnuit toţi să plece gratis! Eu nu-l ţin cu forţa la Steaua, dar nu va pleca decât pe 700.000 de euro. De împrumut nu poate fi vorba. Cum adică să-l înţeleg?! Doar nu e un sărac, are 10.000 de euro pe lună la Steaua", a explicat finanţatorul roş-albaştrilor.  Nicoliţă face parte dintr-o familie foarte săracă, iar fotbalul a fost cel care l-a scos din foame. În cei şase ani şi jumătate petrecuţi în Ghencea, el a încasat peste 800.000 de euro. În acest moment, el are un salariu de 10.000 de euro pe lună, dar a prins şi vremuri mai bune, în sezonul 2008-2009, când a câştigat dublu. De asemenea, el a fost şi unul dintre puţinii jucători care şi-au încasat, integral, prima de 100.000 de euro pentru calificarea în grupele Ligii Campionilor, ediţia 2008-2009.

243 de meciuri a jucat Nicoliţă pentru Steaua în toate competiţiile, reuşind să marcheze 32 de goluri.

Ce echipe a ratat Nicoliţă în şase ani

Club                           An      Sumă propusă
Spartak Moscova    2007    3,500,000*
Maccabi Tel Aviv    2008    1,000,000
Khazar Lankaran    2010    500,000
Samsunspor            2011    350,000
Kuban Krasnodar    2011    300,000
*sumele sunt exprimate în euro

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite