Sabău: "Vreau să o ajut pe Târgu Mureş să se salveze"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tehnicianul Ioan Ovidiu Sabău a semnat un contract cu FCM Târgu Mureş, grupare la care a fost prezentat oficial, ieri, şi pe care îşi doreşte să o salveze de la retrogradare.

Sabău a declarat că a acceptat oferta de a antrena FCM Târgu Mureş după două zile de discuţii cu reprezentanţii clubului . "Nu am putut accepta funcţia de director tehnic la Vaslui, apoi a venit această ofertă. Sunt trei luni în care am lipsit, iar după 25-30 de ani de stat în fotbal este greu să stai prea mult departe. Mai mult, îmi aduc aminte de perioada 1988, când am petrecut clipe plăcute la Tîrgu-Mureş, în calitate de antrenor. Situaţia echipei este destul de grea, dar mi-am asumat riscul. Vreau să ajut echipa şi oraşul să se salveze. Împreună cu jucătorii şi conducerea va trebui să redresăm situaţia", a menţionat el.

Tehnicianul a adăugat că în lot sunt posturi deficitare, pe care va încerca să le îmbunătăţească în zilele următoare. "Proiectul de la Târgu Mureş trebuie să fie unul de lungă durată. Eu, oriunde am fost, m-am legat atât de echipă, cât şi de oameni", a mai spus Sabău.

Claudiu Maior, vicepreşedintele Consiliului de Administraţie, a declarat că a reuşit să îl convingă pe Sabău să vină la Târgu Mureş "cu multe rugăminţi". "Sabău este un om de cuvânt. Prima dată am discutat de echipă şi apoi de bani. Nu vă ascund că azi-noapte am stat la Cluj, la discuţii, până la ora 02.00. M-am consultat şi cu reprezentanţii Consiliului local, pentru a lua cea mai bună decizie. Când rosteşti numele Sabău, ai spus tot", a arătat el.

La FC Municipal Târgu Mureş, Ioan Ovidiu Sabău va fi secondat de Mircea Cojocaru şi de preparatorul fizic, Dan Didiţă. Alin Artimon, adus după ultima înfrângere a FCM cu Adrian Falub pe banca tehnică, va fi păstrat în funcţia de director al centrului de copii şi juniori.

Fostul internaţional Ioan Ovidiu Sabău a mai antrenat formaţiile Universitatea Cluj, Gaz Metan Mediaş şi FC Timişoara.

În primele şase etape ale Ligii I, FCM Târgu Mureş a fost antrenată de Adrian Falub. Sub conducerea lui Falub, FCM Târgu Mureş a adunat patru puncte, echipa ocupând în prezent locul 17, penultimul în clasament.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite