Sabău a fost aseară egalul mentorului său, „Il Luce“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ioan Ovidiu Sabău (în stânga, alături de Dorin Goga) a lucrat cu  Mircea Lucescu la Dinamo, Brescia, Reggiana şi Rapid
Ioan Ovidiu Sabău (în stânga, alături de Dorin Goga) a lucrat cu Mircea Lucescu la Dinamo, Brescia, Reggiana şi Rapid

Rapid a remizat, scor 1-1, cu Şahtior Doneţk, echipa lui Mircea Lucescu.

Mircea Lucescu şi-a încheiat aseară miniturneul pe care l-a întreprins cu Şahtior Doneţk în România printr-un amical în Giuleştiul care i-a adus atâtea satisfacţii profesionale la finele anilor '90. Campioana Ucrainei a terminat la egalitate disputa cu rapidiştii lui Ioan Ovidiu Sabău, nimeni altul decât cel care a fost unul dintre jucătorii preferaţi ai lui „Il Luce".

Au revenit accidentaţii Stelei

Fără zece titulari, plecaţi la echipele naţionale, echipa lui Laurenţiu Reghecampf şi-a măsurat forţa cu Ludogoreţ Razgrad, campioana en-titre a Bulgariei. Doar golgheterul Adi Rocha şi tânărul portar Valentin Cojocaru au avut însă o evoluţie convingătoare, astfel că Steaua n-a reuşit să obţină decât un 1-1. La gruparea bulgară a evoluat şi fostul fundaş dinamovist Cosmin Moţi. Partida a prilejuit revenirea lui Gabi Matei pe gazon, după aproape un an de zile de pauză forţată.

Jucătorul de 22 de ani n-a rupt gura târgului, fiind practic depăşit la orice duel, aşa că Reghecampf l-a schimbat la pauză cu Andrei Dumitraş. Ceva mai bine a intrat în joc Andrei Prepeliţă, care se chinuieşte şi el să revină la forma de dinaintea accidentării ce l-a ţinut pe tuşă în ultimele şase luni. În partea secundă, Reghe l-a trimis pe gazon şi pe brazilianul Gabriel Machado, dar nici acesta n-a avut vreo realizare notabilă. Lamentabil a fost şi Mihai Costea, jucător aflat deja în dizgraţia lui Gigi Becali, care va încerca să scape de el la finalul turului.

Şi alte prim-divizionare

şi-au umplut programul din acest sfârşit de săptămână cu diverse meciuri amicale. Astfel, campionii de la CFR Cluj i-au umilit pe cei de la ACS Poli Timişoara, scor 4-0, în timp ce Petrolul Ploieşti a pierdut la scor de neprezentare contra celor de la Şahtior Doneţk. Nou-promovata CS Turnu Severin a jucat contra unei echipe de Liga a III-a, Flacăra Făget. Partida a prilejuit şi revenirea pe gazon a lui Gabriel Boştină. Ajuns la 35 de ani, fostul căpitan de la „U" Cluj este singurul jucător originar din Mehedinţi care se află în lotul oltenilor. „Mai durează până voi reveni şi într-un meci oficial, pentru că am pierdut pregătirea de vară", a declarat Boştină.

35 de ani are Daniel Pancu, cel care l-a avut ca antrenor la Rapid şi pe Mircea Lucescu.

Amicalele echipelor din Liga I

Rapid - Şahtior Doneţk 1-1
Herea 24 / Fernandinho 50

Steaua - Ludogoreţ Razgrad 1-1
A. Rocha 60 /  Quixada 83

Petrolul - Şahtior Doneţk 0-3
L. Adriano 25, Fernandinho 43, Leonid 89

Turnu Severin - Flacăra Făget 4-2
Moutinho 11, 23, 37, Thomas 15 / Gălan 45, Semenea 75

CFR Cluj - ACS Poli Timişoara 4-0
Nicoară 23, N. Diogo 50, Hora 52, Kapetanos 80

FC Braşov - Unirea Târlungeni 0-2
Tatarciuc 50, Pricop 66

Gaz Metan - Gloria Bistriţa 1-1
Z. Markovici 30 / Curtuiuş 86

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite