Să cânte Mutu: Ce atuuri îl fac favorit pentru postul de selecţioner şi ce salariu i se va oferi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Adrian Mutu
Adrian Mutu

Imnul naţional la un meci de fotbal al primei reprezentative se va auzi pentru prima dată în 2022 într-un amical cu Israel, programat pentru 29 martie. În care, cel mai probabil, pe bancă se va afla fostul selecţioner de la U21.

Programul meciurilor pentru Liga Naţiunilor, ediţia 2022-2023, îl avem, iar primul adversar la un amical, după pauza de iarnă, tocmai l-am stabilit. Tot ce ne lipseşte acum e un selecţioner, care să stea pe bancă, la anul!

Aici, apar problemele. Pentru că, după Gheorghe Hagi (Farul Constanţa) şi Răzvan Lucescu (PAOK Salonic), luni, a venit şi refuzul lui Dan Petrescu (CFR Cluj). Care a ţinut conducerea FRF în joc de glezne, vreo două săptămâni, până a zis „nu“ prin intermediul patronului formaţiei din Gruia. „Am discutat. Nu pleacă nicăieri. Va continua la CFR Cluj“, a spus Neluţu Varga pentru PlaySport, atunci când a fost întrebat ce se va întâmpla cu Dan Petrescu.

Cuminte, ieftin şi liber de contract

După al treilea refuz din noiembrie încoace, de când şi-a încheiat Mirel Rădoi mandatul de selecţioner, toate semnalele duc spre iminenta numire a lui Adrian Mutu (42 de ani) pe banca naţionalei. Adică, un antrenor despre care s-a spus din start că ar fi opţiunea reală a federaţiei, în condiţiile în care toţi cei abordaţi înaintea sa erau sub contract şi cu şanse minime de a veni la naţională. Mutu, în schimb, adună toate atuurile necesare:

*A acceptat să fie sfătuit de Mihai Stoichiţă, şeful Comisiei Tehnice, cât timp a fost la România U21.

*E liber de contract după ce a plecat de la „U“ Craiova, în octombrie. 

*Are pretenţii financiare pe măsura posibilităţilor FRF. Forul condus de Răzvan Burleanu i-a oferit lui Rădoi un contract de 250.000 de euro pe an şi Mutu ar fi de acord cu o sumă similară.

Deocamdată, după refuzul lui Dan Petrescu, federaţia a organizat o şedinţă pentru a stabili paşii următori. 

Mutu

Adrian Mutu şi Răzvan Burleanu (dreapta) sunt în relaţii excelente

„Hibernare“ de trei luni

Până să găsească un nou selecţioner, FRF a anunţat perfectarea unui amical. Primul pentru tricolori, în 2022. Potrivit site-ului oficial al federaţiei, echipa naţională va disputa două meciuri de pregătire, în luna martie, înainte de Liga Naţiunilor 2022. Unul din cele două meciuri a fost fixat pentru data de 29 martie 2022, duel în deplasare cu Israel. Ultima confruntare dintre cele două reprezentative a fost tot cu caracter amical şi s-a disputat tot în martie, dar 2018, la Netanya, succes al tricolorilor cu 2-1.

Detalii privind localitatea de disputare a partidei şi ora de începere, precum şi date privind cealaltă partidă amicală a tricolorilor din martie 2022 vor fi comunicate în perioada următoare, după fixarea coordonatelor.

12 meciuri a rezistat Adrian Mutu la ultima echipă pe care a pregătit-o, „U“ Craiova: 3 victorii, 3 remize şi 6 înfrângeri.  

Programul României în Liga Naţiunilor, ediţia 2022-2023

*4 iunie 2022: Muntenegru – ROMÂNIA (ora 21.45)

*7 iunie 2022: Bosnia şi Herţegovina – ROMÂNIA (ora 21.45)

*11 iunie 2022: ROMÂNIA – Finlanda (ora 21.45)

*14 iunie 2022: ROMÂNIA – Muntenegru (ora 21.45)

*23 septembrie 2022: Finlanda – ROMÂNIA (ora 21.45)

*26 septembrie 2022: ROMÂNIA – Bosnia şi Herţegovina (ora 21.45)

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite