S-a cerut amânarea startului Ligii I: „E bătaie de joc! Nu există respect pentru jucători şi spectatori!“. Răspunsul LPF

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Liga Profesionistă de Fotbal a decis ca în sezonul actual Liga I să fie reluată la 4 februarie, în condiţiile în care, în anii trecuţi, campionatul începea în jurul datei de 20 februarie.

Situaţia îi nemulţumeşte deja pe reprezantanţii unora dintre competitoare, care susţin că mai mult ca sigur se va ajunge la amânări, întrucât terenurile n-au cum să fie practicabile la acea dată.

„Nu cred că există respect pentru spectatori, pentru jucători sau pentru această competiţie. Eu sunt foarte curios în 4 februarie ce tip de fotbal se va juca în România. Mai mult ca sigur programul va fi dat peste cap pentru că fiecare şi-a conceput un plan de pregătire, dar va fi dificil să te ţii de el pentru că nu cred că va fi practicabil niciun teren. Mulţi merg în străinătate unde se vor antrena pe suprafeţe cu iarbă şi apoi vor reveni pe gheaţă. Vor fi amânări. E clar că este un campionat ce se va decide mai mult prin hazard, decât prin valoarea competitoarelor”, a spus tehnicianul echipei FC Botoşani, Leo Grozavu. De asemenea, Marin Condescu, reprezentantul clubului Pandurii Târgu-Jiu, consideră că Liga I nu poate începe la data stabilită. „Stadionul de la Severin nu are instalaţie de încălzire a gazonului. Drept urmare, meciurile de acolo nu se pot disputa în cele mai bune condiţii, pe timp de iarnă. Mai înţelept ar fi ca începerea campionatului să fie amânată până în martie, când se poate juca”, a precizat Condescu.

Şi mijlocaşul Milan Mitici, legitimat la CSM Poli Iaşi, consideră că reluarea campionatului ar trebui amânată. „Nu e normal să începem în februarie! Să joci în România la sfârşitul lui decembrie sau în februarie este acelaşi lucru. Condiţiile nu sunt bune deloc. Aţi văzut că în meciul cu Dinamo am jucat în adidaşi. Este o bătaie de joc! Eu sper să se amâne reluarea campionatului, pentru că pur şi simplu nu se poate juca în condiţiile astea”, a spus fotbalistul.

În măsura în care vremea va fi ca acum, vom analiza posibilitatea de a amâna startul Ligii I. Interesul nostru este să nu punem în pericol sănătatea jucătorilor Justin Ştefan secretar general LPF

Când a început Liga I în anii trecuţi

2016: 12 februarie
2015: 20 februarie
2014: 21 februarie
2013: 22 februarie
2012: 2 martie

Budescu rămâne la Astra, Herea merge la Chiajna

Clubul Astra Giurgiu a anunţat că în cantonamentul din Cipru al formaţiei pregătite de Marius Şumudică a sosit Constantin Budescu, din postura de fotbalist liber de contract, după ce a reziliat contractul cu divizionara secundă din China, Dalian Yifang. Budescu a jucat în perioada 2011-2016 pentru Astra Giurgiu în 177 de meciuri oficiale şi a înscris 66 de goluri. De asemenea, Concordia Chiajna a obţinut serviciile lui Ovidiu Herea, fotbalistul semnând un contract valabil un an şi jumătate. Mijlocaşul în vârstă de 31 de ani a jucat ultima dată la Pandurii Târgu-Jiu. El a debutat în prima ligă la FC Naţional şi a mai activat la echipe precum Rapid Bucureşti, FC Sion şi Skoda Xanthi. Pe parcursul carierei, a strâns 250 de apariţii în Liga I şi 2 selecţii la echipa naţională.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite