Ruinat pentru că şi-a maltratat pisica: Kurt Zouma şi-a aflat pedepsele după un caz revoltător

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Zouma

Fundaşul internaţional francez, Kurt Zouma, a fost condamnat, miercuri, la 180 de ore de muncă în folosul comunităţii pentru că şi-a maltratat pisica, după ce o înregistrare video a devenit virală şi a provocat indignare, informează AFP.

Jucătorul de 27 de ani de la West Ham United, care a pledat vinovat pentru că şi-a lovit animalul de companie, a primit, de asemenea, interdicţia de a deţine o pisică timp de cinci ani din partea tribunalului din Londra.

Videoclipul, în care apare lovindu-şi şi pălmuindu-şi animalul de companie, a fost filmat la 6 februarie şi distribuit pe Snapchat de fratele său mai mic, Yoan, în vârstă de 24 de ani, de asemenea fotbalist.

Când Kurt Zouma a apărut în faţa instanţei la 24 mai, procurorul Hazel Stevens a declarat că videoclipul a fost filmat după ce pisicile au deteriorat un scaun. Ea a precizat că a existat "o recrudescenţă a numărului de persoane care au lovit pisici şi au postat imaginile pe diverse reţele de socializare" după publicarea filmului cu Zouma.

De atunci, cele două pisici ale jucătorului au fost date în grija organizaţiei caritabile pentru protecţia animalelor RSPCA, care a lansat un proces pentru ca fraţii Zouma să fie urmăriţi penal în conformitate cu legislaţia privind protecţia animalelor.

Clubul londonez nu l-a suspendat pe jucător şi chiar l-a folosit într-un meci în noaptea în care cazul a fost dezvăluit, provocând un scandal uriaş. În cele din urmă, jucătorul a fost amendat de clubul său cu cea mai mare amendă posibilă, de aproape 300.000 de euro, iar producătorul de îmbrăcăminte sportivă Adidas a rupt un contract de sponsorizare cu el.

West Ham dăduse asigurări că, potrivit informaţiilor de care dispune clubul, pisicile "nu au suferit nicio leziune fizică". Ulterior, clubul a anunţat că sancţiunea financiară impusă jucătorului a fost donată unor organizaţii de protecţie a animalelor.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite