Ronaldo, la şase goluri de un moment istoric: Poate ajunge pe primul loc într-un clasament prestigios

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ronaldo

La 36 de ani, starul portughez îşi continuă lupta cu recordurile. Iar acum e pe cale să devină liderul all-time al unei ierarhii în care brazilianul Pele, de pildă, ocupă doar locul 7.

Dacă meciul cu Serbia l-a scos din sărite pe Cristiano Ronaldo, în schimb, cel de marţi seară, cu Luxemburg, în deplasare, i-a mai adus zâmbetul pe buze. 

Asta deoarece, vedeta Portugaliei a marcat în victoria cu 3-1, punând capăt unei serii de patru partide, fără gol marcat la echipa naţională. Până la reuşita sa de marţi, ultimul gol al lui Ronaldo la naţională data din noiembrie 2020, într-o victorie cu Andorra (7-0). Au urmat confruntările cu Franţa (0-1), Croaţia (3-2), Azerbaidjan (1-0) şi cu Serbia (2-2) în care Ronaldo n-a reuşit să-şi treacă numele pe lista marcatorilor. Ce-i drept, în Serbia, asta s-a întâmplat din vina arbitrului olandez, Danny Makkelie. De altfel, acesta şi-a cerut scuze de le selecţionerul Portugaliei, Fernando Santos, după meci, realizând că ar fi trebuit să valideze golul lui Ronaldo, după ce a văzut reluările.

În acest moment, cu 103 goluri în 173 de selecţii, Cristiano Ronaldo e la şase reuşite de recordul pe care şi-l doreşte cu ardoare: să devină cel mai bun marcator din istoria echipelor naţionale. Vârful portughez se află pe locul 2 în ierarhia all-time, după iranianul Ali Daei (109 goluri în 149 de selecţii). Retras din activitate în 2007, fostul atacant al lui Bayern Munchen a admis că, în curând, recordul său va fi doborât de Ronaldo.

„Ar fi o adevărată onoare ca un jucător de calibrul său să-mi doboare recordul. Ronaldo e unul dintre cei mai buni fotbalişti, nu doar ai acestei epoci, ci din toate timpurile. E un adevărat fenomen“, a spus Daei.

Cei mai buni marcatori din istoria echipelor naţionale

Nume Ţară       Selecţii / goluri

1. Ali Daei Iran 149 / 109

2. Cristiano Ronaldo Portugalia 173 / 103

3. Mokhtar Dahari Malaezia 138 / 85

4. Ferenc Puşkaş Ungaria 85 / 84

5. Godfrey Chitalu Zambia 111 / 79

6. Hussein Saeed Irak 137 / 78

7. Pele Brazilia 92 / 77

Sandor Kocsis Ungaria 68 / 75

Kunishige Kamamoto Japonia 76 / 75

Bashar Abdullah Kuweit 134 / 75

SportPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite