Românul Andrei Roşu a ajuns la Paris, după ce a înotat Canalul Mânecii şi a mers 300 de kilometri pe bicicletă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Andrei Roşu, înainte să plece spre Paris
Andrei Roşu, înainte să plece spre Paris

Ultramaratonistul Andrei Roşu, care a participat la competiţia Enduroman, care se desfăşoară de la Londra la Paris, în alergare, înot şi pe bicicletă, a terminat încercarea istorică. El a ajuns la Paris în jurul orei 11.30, ora României.

Acum două zile, Andrei Roşu a devenit primul român care a trecut înot Canaul Mânecii. Plecarea lui Andrei a avut loc la ora 6.20 dimineaţă din Portul Dover, din Marea Britanie. A înotat zeci de kilometri în Canalul Mânecii şi s-a luptat cu o serie de curenţi care i-au făcut traseul mai dificil.

Aproape învins de frig şi de oboseală, Andrei a ajuns la Calais, în Franţa, în timpul nopţii. Cursa înot a durat 21 de ore.

Primul român care a trecut înot Canalul Mânecii. Cele 21 de ore de chin ale lui Andrei Roşu

„Vă mulţumesc din suflet pentru urări şi pentru sprijin! Pe parcursul probei de înot, echipa de suport îmi citea mesajele primite = reeenergizare intant. Au contat ENORM încurajarile voastre, într-o cursă în care am vomat de 42 de ori, din cauza răului de mare (organizatorii au tinut evidenţa si mi-au spus ulterior cî la 50 m-ar fi obligat sa ma retrag, braţul stâng nu a mai fost funcţional după km 40, am trecut prin 2 „lanuri“ de meduze-gigant roz şi violet, apa a avut 13 grade in UK si 14 în Franta, iar curenţii ne-au ‘ajutat’ să parcurgem ultimii 4 km în... 8 ore! Pentru a ‘străpunge’ un curent mai slab, a trebuit să ‘sprintez’ 2 km, iar pentru asta am apelat la rezerva strategică de Energy Shot (Isostar). Efect secundar (normal pentru produsele cu cafeină): mi-au ramas doar 2 ore de somn (interval suficient, având in vedere că la ultra-triatloane nu prea se doarme...“, a scris Andrei Roşu pe Facebook, înainte de a pleca spre Paris.

image

Pe traseu, Andrei a făcut mici pauze de alimentare şi a ajuns la 11.30 sub Arcul de Triumf.

image

Enduroman Arch to Arc este un triatlon de ultradistanţă. El porneşte cu o alergare de 140 de kilometri din Londra la Dover. Apoi urmează traversarea Canalului Mânecii înot, pe o distanţă minimă de 38 de kilometri. Apoi, cei care vor să termină merg cu bicicleta aproape 300 de kilometri către Paris, sub Arcul de Triumf.

Doar 18 atleţi au terminat până acum competiţia, iar Andrei Roşu a devenit unul dintre ei. De asemenea, românul e primul din ţara noastră care a trecut înot Canalul Mânecii.

Recordul e deţinut de un australian de 41 de ani, John van Wisse, care a terminat totul 61 de ore şi 27 de minute, cu 12 ore mai rapid decât fostul record.
 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite