Românii l-au umplut de bani: Gigi Becali a câştigat 1,5 milioane de euro într-o seară

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gigi Becali
Gigi Becali

În doar câteva ore, finanţatorul Stelei a reuşit o performanţă la care nu se aştepta nici măcar el. „Adevărul“ explică unde se va duce suma încasată de latifundiar.

Steaua a pus în vânzare, sâmbătă seară, de la ora 20.00, 35.000 de bilete pentru meciul cu Chelsea, din optimile Ligii Europa (joi, 7 martie, ora 22.05, „Arena Naţională). La câteva minute după ce s-a deschis vânzarea online, site-ul www.biletesteaua.ro, singurul care a comercializat tichete pentru întâlnirea cu londonezii, a cedat din cauza valului uriaş de vizitatori.

De altfel, între orele 20.30 şi 23.00, site-ul a funcţionat cu multe probleme, server-ul neputând procesa toate comenzile pe care le primea. După miezul nopţii, situaţia s-a remediat, iar rezultatul a fost uluitor: din totalul de 35.000 de bilete, în acest moment, mai sunt disponibile 123, însă numărul lor scade pe minut.

Foarte probabil, tichetele rămase vor fi scoase la vânzare la casele de bilete ale „Arenei Naţionale“, pentru suporterii care n-au posibilitatea să achiziţioneze bilete online. Cu siguranţă, şi aceste tichete se vor vinde în doar câteva ore.

Nici Becali nu visa la aşa ceva

Calificarea magică obţinută în returul cu Ajax e explicaţia pentru acest interes uriaş în jurul partidei cu Chelsea. Cu toate acestea, nici măcar Gigi Becali nu credea că biletele se vor vinde în acest ritm incredibil.

„Eu cred că până luni seara, la ora 8, vor fi vândute toate biletele“, a spus, sâmbătă dimineaţă, finanţatorul roş-albaştrilor.

Sunt mai scumpe decât în meciul cu Ajax

Viteza cu care s-au epuizat biletele e cu atât mai surprinzătoare, cu cât ele sunt mai scumpe decât în meciul cu Ajax, atunci când roş-albaştrii s-au chinuit să umple stadionul, iar, la final, au rămas 15.000 de locuri goale, doar 35.000 de stelişti asistând la meci.

Atunci, fanii au acuzat preţurile mari ale tichetelor - cel mai ieftin a costat 60 de lei (14 euro) -, dar şi faptul că, în tur, echipa a pierdut cu 0-2 şi puţini mai credeau în revenirea fantastică de la Bucureşti.

Suporterii „plătesc“ salariile

Cum meciul cu Chelsea va fi, cu siguranţă, „sold out“, Steaua va încasa în jur de 1,5 milioane de euro din vânzarea biletelor. Cum la Steaua, potrivit spuselor lui Gigi Becali, fondul de salarii lunar e de 500.000 de euro, reiese că suporterii vor achita salariile jucătorilor şi pe cele ale angajaţilor clubului pe următoarele trei luni, umplând „Arena Naţională“ la 7 martie.

Pentru jucători, suma netă lunară e de 200.000 de euro, la care se mai adaugă 100.000 de euro, cât însumează salariile celorlalţi angajaţi. Deci 300.000 net, iar taxele, impozitele, contribuţiile sunt alte 200.000 de euro. În total, o jumătate de milion de euro pe lună. Gigi Becali, patron Steaua
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite