România, VARză: Detaliul care arată cât de departe suntem de lumea bună a fotbalului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gheorghe Hagi, îndreptăţit să fie revoltat după ce s-a întâmplat cu echipa sa în meciul cu FCSB
Gheorghe Hagi, îndreptăţit să fie revoltat după ce s-a întâmplat cu echipa sa în meciul cu FCSB

Restul lumii a trecut de mult la lămurirea fazelor dificile cu ajutorul tehnologiei VAR. Noi suntem, în continuare, la mâna unor „cavaleri ai fluierului“, precum Lucian Rusandu (40 de ani) care „mutilează“ meciuri, cum s-a întâmplat la FCSB - Farul (2-0).

Ca să ne dăm seama cam ce distanţă există între fotablul românesc şi lumea bună a acestui sport, e nevoie de o simplă statistică. 

Arbitrajul video (VAR) a început să fie implementat în Europa, începând din 2016. Acum suntem în 2022 şi încă n-avem această tehnologie în Liga I! Pentru că, la noi, VAR-ul e pe drum, deocamdată. Urmează să fie folosit, în premieră, în această vară, la un meci din Supercupa României. Până atunci, după partidele din Liga I, încep adevăratele „meciuri“. Cele despre greşelile de arbitraj. Exact cum s-a întâmplat şi după FCSB - Farul, întâlnire făcută praf de centralul Lucian Rusanu din Sfântu Gheorghe:

*Penalty neacordat pentru constănţeni, în minutul 51, la scorul de 0-0.  

*Eliminare gratuită la fundaşul francez, Damien Dussaut (Farul), pentru două cartonaşe galbene acordate în aceeaşi fază, în minutul 78, la scorul de 1-0 pentru FCSB. 

Hagi: „N-am cuvinte!“

De-a lungul timpului, Gheorghe Hagi (57 de ani) a avut şi nişte ieşiri nejustificate, văzând conspiraţii inexistente împotriva echipelor sale. De această dată însă, antrenorul Farului a avut un discurs dur, pe măsura greşelilor care au afectat formaţia sa.

„Gustul amar a început de la penalty-ul nedat. E incredibil. N-am crezut că pot să văd aşa ceva pe terenul de fotbal. Din păcate, un meci echilibrat, ambele echipe au încercat, un meci cu intensitate, dar un singur om (n.r. - arbitrul Lucian Rusandu) a făcut diferenţa. Din primul până în ultimul minut. E pur şi simplu... Nu mai am cuvinte!“, a spus antrenorul „marinarilor“.

La fel de vehement a fost şi preşedintele Farului, Gică Popescu: „Repriza a doua a fost marcată de greşeli de arbitraj. Cu siguranţă, centralul întâlnirii a intrat în Cartea Recordurilor“. 

Liga I, play-off, etapa I

Vineri

CS U Craiova - FC Argeş 3-0

Sâmbătă

CFR Cluj - Volunari 3-1

Luni

FCSB - Farul 2-0

Clasament

1. CFR Cluj 41 de puncte

2. FCSB 34p

3. CS U Craiova 30p

4. Voluntari 24p

5. Farul 24p

6. FC Argeş 24p

*Locul 1 participă în preliminariile Ligii Campionilor, iar locul 2 şi 3 în preliminariile Conference League.

*Locul 3 va juca baraj cu caştigatoarea barajului dintre locurile 1 si 2 din play-out pentru un loc în preliminariile Conference League.

Liga I, play-out, etapa I

Vineri

UTA - Clinceni 3-0

Sâmbătă

Chindia - „U“ Craiova 0-0

Duminică

Sepsi - Mioveni 3-1

Rapid - Dinamo 3-1

Luni

Botoşani - Gaz Metan 5-0

Clasament

1. Botoşani 26p

2. UTA 23 de puncte

3. Rapid 23p

4. Sepsi 23p

5. Chindia 19p

6. „U“ Craiova 18p

7. Mioveni 15p

8. Dinamo 9p

9. Clinceni 7p

10. Gaz Metan 1p*

*Formaţia din Mediaş a fost penalizată cu 22 de puncte din cauza datoriilor.

**Locurile 9 si 10 retrogradează direct. Locurile 7 şi 8 joacă baraj de menţinere / promovare cu locurile 3 şi 4 din liga a doua.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite