România, la Mondiale? Petrescu, răspuns tulburător despre echipa națională

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mondialul din Qatar (20 noiembrie – 18 decembrie) bate la ușă, deși, în România, mulți nici nu știu că urmează un eveniment de o asemenea amploare. Explicația e simplă: într-o țară care nu e implicată în turneul final, nu prea există nici „febra“ dinaintea Mondialului.

Dan Petrescu, antrenor CFR Cluj
Dan Petrescu, antrenor CFR Cluj

Ceea ce e și mai trist e că, în cazul României, vorbim despre o absență de la Mondiale care a ajuns la... 24 de ani! Pentru că echipa națională a fost ultima dată la CM 1998, în Franța. De atunci, tricolorii au ratat cu brio toate Mondialele și nici nu sunt perspective foarte bune pentru ediția din 2026. Asta deși numărul echipelor calificate va crește de la 32 la 48. Doar că, în cazul Europei, în loc de cele 12 bilete puse la bătaie în preliminarii, vor fi 16 bilete. Deci, creșterea e destul de mică în comparație cu alte continente.

Dan Petrescu (54 de ani) a fost în lotul României, la Mondialul din 1998. Acum, la 24 de ani distanță, el a fost întrebat când va mai ajunge naționala la un astfel de turneu final. Răspunsul său spune totul despre starea actuală a fotbalului românesc.

E bună întrebarea. Pentru că noi, când ne-am lăsat, am greşit. Am zis că 20 de ani nu ne mai calificăm, dar au trecut vreo 30. Din păcate, nu ştiu dacă vom mai ajunge la Mondial, sper să mai trăiesc, să mai vedem echipa naţională la Mondiale. Atât îmi doresc, dar, deocamdată, nu putem fi optimişti, doar realişti“, a spus fostul internațional.

SportPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite