Un fotbalist ratează Campionatul Mondial din Qatar după ce a încălcat regulamentul antidoping

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fotbalistul a fost exclus duminică din lotul naţionalei pentru Cupa Mondială "ca măsură de precauţie" din cauza unei încălcări a regulamentului antidoping, a anunțat federația țării sale.

Stadion pentru CM din Qatar. FOTO Arhivă
Stadion pentru CM din Qatar. FOTO Arhivă

 Atacantul Fahad Al-Muwallad a fost exclus duminică din lotul naţionalei Arabiei Saudite pentru Cupa Mondială 2022 "ca măsură de precauţie" din cauza unei încălcări a regulamentului antidoping, a anunţat federaţia de fotbal din ţara sa (SAFF), fără a oferi alte detalii, scrie Agerpres.

"Ca măsură de precauţie", selecţionerul francez al Arabiei Saudite, Herve Renard, "a decis să-l excludă pe jucător de pe lista participanţilor la Cupa Mondială şi să-l convoace pe jucătorul Nawaf Al-Abed" în locul său, a indicat Federaţia într-un comunicat.

Autoritatea saudită antidoping saudit l-a suspendat pe jucător pentru 18 luni, începând de la sfârşitul lunii martie, din cauza unui test pozitiv la furosemid, un diuretic care maschează prezenţa anabolizantelor, ce se află pe lista produselor interzise de către Agenţia Mondială Antidoping (AMA/WADA). Dar această sancţiune fusese redusă recent de un organism de arbitraj saudit, ceea ce ar fi trebuit să-i permită jucătorului să participe la Cupa Mondială, potrivit presei locale.

Pentru a explica această decizie, federaţia saudită invocă "evoluţiile unui apel depus de AMA/WADA la Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS)" de la Lausanne. Ea a precizat că a consultat departamentul juridic şi avocatul său.Fost atacant a echipei Al-Ittihad din Jeddah, Al-Muwallad, în vârstă de 28 de ani, a semnat cu formaţia Al-Shabab, din Riad, şi era considerat posibil titular pentru Arabia Saudită la Mondialul din Qatarul vecin.El a participat la CM 2018 după ce fusese împrumutat, fără mare succes, la clubul spaniol Levante.

Arabia Saudită, la al şaselea său Mondial după cele din 1994, 1998, 2002, 2006 şi 2018, este în Grupa C, alături de Argentina, care va fi primul său adversar, Mexic şi Polonia.

SportPartenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite