România încheie anul în forţă: Federaţia a anunţat două meciuri amicale după campania din Liga Naţiunilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Selecţionerul Edward Iordănescu are, deocamdată, o victorie, un egal şi patru înfrângeri în palmares
Selecţionerul Edward Iordănescu are, deocamdată, o victorie, un egal şi patru înfrângeri în palmares

După seria dezastruoasă din luna iunie, cu trei eşecuri în primele patru partide din Liga Naţiunilor, tricolorii vor încerca să depăşească această criză pe finalul anului.

Potrivit site-ului oficial al Federaţiei Române de Fotbal, echipa naţională va disputa pe final de an două partide de verificare contra Republicii Moldova şi Sloveniei. 

Tricolorii mai au de disputat două jocuri oficiale, în luna septembrie, în grupa din UEFA Nations League, în Finlanda, pe 23 septembrie, şi acasă, pe 26 septembrie, pe stadionul Giuleşti, contra Bosniei şi Herţegovina. 

Pentru luna noiembrie, Federaţia Română de Fotbal a perfectat încă două partide amicale:

*România – Slovenia, joi, 17 noiembrie, Cluj Arena

*Republica Moldova – România, duminică, 20 noiembrie, Stadion Zimbru (Chişinău)

Ultimul duel cu Slovenia a avut loc în august 2012, un meci amical, la Ljubljana, scor 3-4, goluri Papp, Torje şi Grozav pentru România. 

Cel mai recent meci contra Moldovei, tot un joc de verificare, s-a disputat în februarie 2007, la Bucureşti, scor 2-0, goluri Mazilu şi Mutu. 

Cele două meciuri din noiembrie vor fi ultimele jocuri de pregătire ale naţionalei României înainte de startul preliminariilor Euro 2024. Grupele care au ca miză calificarea la turneul final vor fi trase la sorţi pe 9 octombrie, la Frankfurt, iar campania se va desfăşura, între martie şi noiembrie 2023, în perioadele dedicate meciurilor internaţionale.

SportPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite