România, în haine noi pentru Euro 2024: Cât costă tricoul naționalei și ce mesaj are FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La debutul naționalei în preliminariile Euro 2024 și cu ocazia participării României U21 la Euro 2023, noul echipament al tuturor reprezentativelor e gata, după cum a informat site-ul oficial al Federației Române de Fotbal.

FOTOGRAFII: frf.ro
FOTOGRAFII: frf.ro

FRF lansează noul tricou al naționalei, inspirat de rezistența și perseverența care definesc suporterii români. Tricoul este conceput pentru a rezista la toate presiunile și provocările pe care suporterii le întâmpină, de la lacrimi și emoții până la minutele tensionate de la finalul meciurilor. Echipamentul poartă brâul tradițional, drept un simbol al valorilor care ne-au ținut uniți de-a lungul timpului și care ne vor face să mergem înainte cu încredere. În folclorul românesc, puterea voinicilor luptători stătea în brâu si ne dorim ca acesta să ne inspire în continuare. Așadar, intrăm în luptă cu un tricou puternic pentru suporteri puternici.

Tricou png

Brâul conține elemente emblematice pentru regiunile istorice ale României, o trimitere la trecutul nostru comun, cel care ne aduce împreună și ne motivează să credem și să continuăm. Pe teren sau în tribune, avem același țel: să clădim succesul echipei naționale!

Pe lângă elementul distinctiv al noului tricou, brâul, nu lipsesc tricolorul, acesta fiind prezent pe mânecile tricoului, pe șort și pe jambiere, dar nici mesajul de unitate “Luptăm împreună”. Noul echipament e o întoarcere la galbenul tradițional, pentru ca albastru complet, respectiv roșu complet, să caracterizeze celelalte două opțiuni.

Noul echipament este și produsul unei ample cercetări. Suporterii au fost incluși și ei în procesul de conceptualizare pentru că au contribuit la identificarea celor mai iubite echipamente din istoria naționalei și a elementelor cele mai apreciate ale acestora. În plus, au oferit detalii legate de combinațiile de culori și exemple de alte echipamente din fotbal care s-au bucurat de apreciere în ultimii ani. Peste 800 de suporteri, femei și bărbați, din țară și din străinătate, au avut ocazia să își exprime părerea și să își susțină ideile. Astfel, acest echipament este și creația lor!

Tricou jpg

Fabricarea a fost realizată din poliester 100% reciclat pentru a minimiza impactul asupra mediului. Această țesătură se caracterizează prin calitatea și elasticitatea sa, pe lângă faptul că este foarte rezistentă și ușor de întreținut. Fabricat din materiale plastice prelucrate transformate în fir de poliester reciclat și apoi în mii de metri de țesătură durabilă și rezistentă.

În plus, a fost inclusă tehnologia MICROMESH pentru a oferi sportivilor o mai bună aerisire. Datorită acestei țesături de plasă, care înlocuiește materialul de bază, transpirația se evaporă mai rapid. Prin urmare, corpul jucătorului rămâne uscat și este împiedicată răcirea după efort. În plus, sistemul de cusături FLATLOCK a fost încorporat prevenind frecarea și oferind elasticitate și libertate de mișcare.

Nu în ultimul rând, noua linie de echipament al echipei naționale va beneficia și de un nou font. Acesta este în ton cu elementele tradiționale și împrumută liniile Coloanei Infinitului, celebra sculptură a lui Constantin Brâncuși, ca un simbol al iubirii infinite a suporterului român pentru echipa națională și a motivației tricolorilor de a le aduce acestora satisfacție.

Colecția JOMA pentru sezonul 2023/2024 este completată de o linie extinsă de îmbrăcăminte, constând din hanorace, tricouri, pantaloni scurți, pantaloni lungi, îmbrăcăminte pentru exterior și accesorii, precum și o linie completă pentru antrenament.

Noul tricou poate fi cumpărat online, de la magazinul oficial FRF, la prețul de 349 de lei.

Lotul României

*Portari: Niță (Pardubice), I. Radu (Auxerre), H. Moldovan (Rapid)

*Fundași: Rațiu (Huesca), Manea (CFR Cluj), Rus (Pisa), Nedelcearu (Palermo), Drăgușin (Genoa), Burcă (CFR Cluj), Camora (CFR Cluj), Opruț (Hermannstadt)

*Mijlocași: Sorescu (FCSB), Cicâldau (Ittihad Kalba), M. Marin (Pisa), T. Băluță (Farul Constanța), Olaru (FCSB), R. Marin (Empoli), Șut (FCSB), Stanciu (Wuhan Three Towns), Moruțan (Pisa), Al. Dobre (Famalicão), Man (Parma), Oct. Popescu (FCSB)

*Atacanți: Tănase (Al Jazira), Alibec (Farul Constanța), L. Munteanu (Farul Constanța)

*Louis Munteanu l-a înlocuit pe George Pușcaș, după ce acesta a devenit indisponibil din cauza unei accidentări.

Programul complet al grupei I în preliminariile Euro 2024

*25 martie: Belarus – Elveția (19.00), Andorra – ROMÂNIA, Israel – Kosovo (21.45)

*28 martie: ROMÂNIA – Belarus, Kosovo – Andorra, Elveția – Israel (21.45)

*16 iunie: Kosovo – ROMÂNIA, Belarus – Israel, Andorra – Elveția (21.45)

*19 iunie: Elveția – ROMÂNIA, Belarus – Kosovo, Israel – Andorra (21.45)

*9 septembrie: Andorra – Belarus (19.00), ROMÂNIA – Israel, Kosovo – Elveția (21.45)

*12 septembrie: ROMÂNIA – Kosovo, Israel – Belarus, Elveția – Andorra (21.45)

*12 octombrie: Belarus – ROMÂNIA, Andorra – Kosovo, Israel – Elveția (21.45)

*15 octombrie: Elveția – Belarus (19.00), ROMÂNIA – Andorra, Kosovo – Israel (21.45)

*18 noiembrie: Belarus – Andorra (19.00), Israel – ROMÂNIA, Elveția – Kosovo (21.45)

*21 noiembrie: ROMÂNIA – Elveția, Andorra – Israel, Kosovo – Belarus (21.45)

Se califică primele două clasate în fiecare din cele zece grupe preliminare.

Programul transmisiunilor primelor două partide ale tricolorilor: meciul cu Andorra va fi pe Antena 1, iar cel cu Belarus se va vedea pe Prima TV.

SportPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite