România face furori în Rusia: Încă o veste extraordinară de la Europenele de înot

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Robert Glinţă
Robert Glinţă

Avem deja trei medalii cucerite la competiţia continentală găzduită de Kazan, un aur, un argint şi un bronz. Plus perspective de a ne îmbunătăţi bilanţul.

Înotul românesc are, în acest moment, doi sportivi de mare calitate: David Popovici (17 ani) şi Robert Glinţă (24 de ani). Amândoi legitimaţi la Dinamo şi cu rezultate impresionante.

De fapt, la cum fac valuri, la Kazan, la Europenele de bazin scurt, e şi greu să ţii socoteala performanţelor cuplului Popovici - Glinţă. Deocamdată, Robert conduce cu 2-1 la număr de medalii câştigate, însă David are avantajul că şi-a trecut în palmares un aur, după cum „Adevărul“ a arătat aici. Robert are un argint (100m spate) şi un bronz (50m spate). Deocamdată!

Vestea bună pentru Glinţă e că tocmai a ajuns în finala probei de 100 m liber, aşa că, duminică, va avea şi el încă o şansă de a cuceri aurul. Potrivit Clubului Sportiv Dinamo, Robert a avut al 6-lea timp la general, 46,64, un nou record naţional!

Obosit după finala de la 200 de metri liber, unde a câştigat aurul cu 40 de minute înainte, David Popovici a încheiat semifinala în 47,21 secunde (al zecelea timp). El e doar a doua rezervă în finala probei de 100 m liber.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite