România are un fotbal tare primitiv: Hagi, avertisment în fața unei situații ridicole

0
Publicat:

Fotbalul românesc e la ani-lumină de cel din Occident și, în loc să fie preocupat de micșorarea acestei diferențe colosale, face pași spre mărirea ei!

Gheorghe Hagi, dezamăgit de ce vede în fotbalul românesc. FOTO: Arhiva Adevărul
Gheorghe Hagi, dezamăgit de ce vede în fotbalul românesc. FOTO: Arhiva Adevărul

Ca și cum nu era suficient de dureros faptul că suntem într-o „beznă“ tehnico-tactică, când comparăm meciurile din campionatul intern cu ce vedem la televizor, acum am depus armele și la nivel organizatoric. Dacă în străinătate, s-au făcut pași importanți pentru educarea oamenilor care vin pe stadion, pentru eradicarea huliganismului și combaterea xenofobiei, la noi, primul meci întrerupt din cauza suporterilor a dat naștere la o soluție simplistă, de-a dreptul primitivă: excluderea fanilor!

Asta a decis conducerea FCU Craiova, după partida cu Sepsi, la Sfântu Gheorghe, care va fi pierdută de olteni cu 0-3, la masa verde, deoarece galeria lor a forțat oprirea jocului, în minutul 26, din cauza scandărilor xenofobe.

Având în vedere evenimentele din ultima perioadă, prin care unii dintre membrii galeriei s-au dedat la acte huliganice contrare legii şi regulamentelor FRF, prin care s-au creat prejudicii uriaşe pentru club şi luând în calcul ameninţările directe cu privire la producerea unor alte evenimente care să conducă la pagube pentru club, am luat următoarele hotărâri: 1) Desfăşurarea meciurilor pe teren propriu, fără spectatori, pe o perioadă nedeterminată; 2) Efectuarea de demersuri către FRF şi autorităţile statului în vederea adoptării de urgenţă a unei legislaţii care să prevină aceste manifestări; 3) Clubul va comunica procedura prin care cei care au achiziţionat abonamente vor putea să primească contravaloarea acestuia. Clubul îşi exprimă regretul profund faţă de suporterii loiali ai clubului, în special faţă de abonaţi sau de cei de bună-credinţă, care nu au nicio vină şi care suportă consecinţele“, a anunțat FCU Craiova pe Facebook.

FC Voluntari, alt club specializat în golirea arenei

Decizia oltenilor vine într-un moment în care, în lumea civilizată a fotbalului, suporterul plătitor de bilete / abonamente e prețuit la maxim de club. Se fac demersuri importante pentru fidelizarea suporterilor, pentru crerea unor condiții de cinci stele, astfel încât omul să vină la meci cu entuziasm.

La noi, în schimb, FCU Craiova doar a preluat trendul gonirii spectatorilor din tribune. Moda a fost lansată de FC Voluntari, un club care are foarte puțini suporteri. Drept urmare, pentru ca fanii echipelor vizitatoare, precum Rapid sau CS U Craiova, să nu fie mai numeroși, când joacă pe arena „Anghel Iordănescu“, nu o dată, conducerea ilfovenilor a stabilit niște prețuri prohibitive pentru bilete, înaintea partidelor cu astfel de formații! Scopul a fost atins, ce-i drept, meciurile repsective disputându-se în fața unor tribune, mai degrabă, goale, într-o atmosferă dezolantă.

Hagi a tras un semnal de alarmă

Revenind la meciul întrerupt duminică, Sepsi – Craiova, la scorul de 0-0, s-a ajuns la acest deznodământ și pentru că, potrivit regulamentului, galeria oltenilor n-a putut fi evacuată. Prezent în studioul Digi Sport, patronul și antrenorul Farului, Gheorghe Hagi (57 de ani) a tras un semnal de alarmă, insistând că, pe viitor, întreruperea partidelor și stabilirea rezultatelor la masa verde nu poate fi o soluție.

În Europa nu s-a oprit niciodată un meci, când cineva a strigat ceva. Eu sunt machidon. Poate mâine vine cineva și zice: «Afara, afara cu machidonii din țară». Zice, dar nu înseamnă că plec. În cupele europene nu s-a oprit vreun meci, s-au evacuat cei recalcitranți. Nu poți să oprești un meci. Înainte de asta, trebuie să scoți suporterii din stadion. Televiziunea plătește bani, meciul trebuie să se vadă, să se joace. S-a creat un precedent foarte periculos“, a avertizat Hagi.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite