România a câştigat meciul cu Argentina Jaguars la IRB Nations Cup

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Înfrântă de Namibia, vineri, în prima etapă a IRB Nations Cup, competiţie găzduită de Bucureşti, echipa de rugby a României a reuşit ieri seară să câştige cu 24-8 (18-8) în faţa selecţionatei Argentina Jaguars. În celelalte două meciuri Italia A s-a impus cu 21-3 în faţa Georgiei, iar Namibia a învins cu 23-20 Scoţia A.

Canicula şi-a pus amprenta şi asupra meciurilor de marţi de la IRB Nations Cup, la acestea asistând un număr mai mic de spectatori decât la ediţiile trecute (circa o mie). O surpriză frumoasă a oferit Namibia, care a reuşit o nouă evoluţie bună, de data aceasta în faţa deţinătoarei trofeului, Scoţia A. Rugbyştii africani au revenit de la 0-10, impunându-se cu 23-20 graţie eficacităţii din prima jumătate a reprizei a doua. Au marcat: Eugene Jantjies 1e (min. 25), Shaun Esterhuizen 1e (min. 49), Tinus du Plessis 1e (min. 58), Chrysander Botha 1t (min. 49), 2lp (min. 22, 43), respectiv Bryan Rennie 1e (min. 14), Greig Laidlaw 1e (min. 73), David Blair 2t (min. 14, 73), 2lp (min. 6, 26).

În prima partidă a zilei, Italia A a reuşit să câştige în faţa Georgiei graţie eficienţei transformerului ei, Luciano Orquera - a concretizat şapte din cele opt de care a beneficiat (min. 7, 10, 34, 38, 47, 49, 59). Georgienii n-au repetat evoluţia bună din prima etapă, fiind mai indisciplinaţi în joc decât adversarii lor. Nici Merab Kvirikaşvili n-a fost într-o zi bună, el irosind două penalităţi şi trimiţând pe lângă buturi balonul la o tentativă de dropgol.

Aşteptat cu interes, meciul România - Argentina Jaguars a avut o desfăşurare palpitantă. "Stejarii" au jucat decişi să facă uitat eşecul cu Namibia, o premieră nedorită din istoria lor. Chiar dacă nu au marcat niciun eseu, spre deosebire de sud-americani, care au înscris prin Francisco Cuneo (min. 10), românii au evoluat bine tactic, alegând cele mai bune soluţii. La finalul reprizei întâi, de pildă, când aveau o penalitate din poziţie bună, căpitanul Sorin Socol a privit tabela de marcaj, alegând ca aceasta să fie dată "la beţe" (timpul era scurt, iar probabilitatea marcării eseului mică). Cu toate că a ratat o lovitură de pedeapsă (min. 3), Dănuţ Dumbravă a fructificat alte cinci (min. 12, 16, 28, 33, 37) şi a reuşit şi un dropgol (min. 24).

Finalul primei reprize a adus o cădăre bruscă a temperaturii, o ploaie de vară, cu intensificări de vânt din lateral, abătându-se asupra zonei în care se află stadionul "Arcul de Triumf". Aceste schimbare meteo a schimbat tactica celor două formaţii, mai cu seamă că şi gazonul a devenit alunecos. Cu o bună apărare, România a reuşit să zădărnicească încercările sud-americanilor de a reveni în joc, şi în a doua parte a meciului tot transformerul nostru dovedindu-se mai exact decât cel al "jaguarilor". Florin Vlaicu a reuşit să concretizeze două din cele trei încercări de ţintă de care a beneficiat (min. 44, 69) - Tomas Rosati a fructificat-o doar pe cea din minutul 61. "Am jucat cu inima. Ne-am dorit să câştigăm. Am dominat în margine, am câştigat multe baloane şi am fost mai puternici în grămadă, ceea ce ne-a permis să atacăm", a declarat la final Ovidiu Toniţă, cel mai bun jucător român în această partidă.

Romeo Gontineac şi Steve McDowell au folosit următoarea echipă: Florin Vlaicu - Ştefan Ciuntu, Cătălin Nicolae (74, Ionuţ Botezatu), Csaba Gal, Cătălin Fercu - Dănuţ Dumbravă, Lucian Sîrbu (77, Florin Surugiu) - Ovidiu Toniţă, Daniel Carpo, Stelian Burcea - Valentin Ursache (57, Marius Sîrbe), Sorin Socol (cpt.) - Samuel Mariş (57, Cezar Popescu), Bogdan Zebega (56, Andrei Rădoi), Cezar Popescu (50, Dragoş Dima).

Italia A şi Namibia sunt singurele echipe cu două victorii la ediţia din acest an a IRB Nations Cup. Interesant este că formaţiile creditate cu cele mai mari şanse la câştigarea turneului, Scoţia A şi Argentina Jaguars, ocupă ultimele două locuri.

IRB Nations Cup 2010

Namibia - ROMÂNIA 21-17
Argentina Jaguars - Italia A 20-22
Scoţia A - Georgia 21-22
Italia A - Georgia 21-3
Scoţia A - Namibia 20-23
ROMÂNIA - Argentina Jaguars 24-8

Clasament
1. Italia A    8 puncte (0 puncte bonus)
2. Namibia    8 puncte (0 puncte bonus)
3. ROMÂNIA    5 puncte (1 punct bonus)
4. Georgia    4 puncte (0 puncte bonus)
5. Scoţia A    2 puncte (2 puncte bonus)
6. Jaguars    1 punct (1 punct bonus)

Ultima etapă (duminică, 20 iunie)
Georgia - Namibia
Italia A - ROMÂNIA
Argentina Jaguars - Scoţia A

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite